Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost adoptata noua Lege a Zootehniei. Vezi ce reglementari aduce in industria producatorilor de furaje

a-fost-adoptata-noua-lege-a-zootehniei-vezi-ce-reglementari-aduce-in-industria-producatorilor-de-furaje

Noua forma a Legii Zootehniei a fost adoptata de catre Parlamentul Romaniei. Prin noul act legislativ se doreste asigurarea continuitatii desfasurarii activitatii de crestere si ameliorare a efectivelor de animale la un nivel superior.


Noile reglementari vizeaza de asemenea imbunatatirea calitatii produselor animaliere, rentabilitatii si competitivitatii pe piata a productiei realizate asigurarea alinierii la standardele internationale .
 
Noua lege se adreseaza crescatorilor de animale din urmatoarele specii: taurine, bubaline, cabaline, ovine, caprine, porcine, iepuri, animale de blana, canide, feline, pasari, albine si viermi de matase.
 
Printre dispozitiile adoptate in noul act legislativ se numara si stabilirea normelor referitoare la fabricarea si introducerea pe piata a furajelor conform cerintelor nutritionale ale animalelor, fara a aduce atingere dispozitiilor comunitare aplicabile in domeniul sigurantei alimentelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pentru a permite o aplicare uniforma a legislatiei, retetele de furaje au un continut stabilit de producator, cu respectarea normelor minime privind continutul de nutrienti in ratie.
 
Potrivit noii Legii a Zootehniei,  operatorii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei de nutreturi combinate pot desfasura aceste activitati numai in baza licentei de fabricatie. 
 
Licenta de fabricatie a nutreturilor combinate si a altor produse de uz furajer se acorda operatorilor economici, de catre autoritatea competenta, dupa verificarea respectarii conditiilor prevazute in codul de bune practici privind producerea nutreturilor combinate si al altor produse de uz furajer, se arata in proiectul de lege adoptat.
 
Operatorii economici aflati in functiune la data intrarii in vigoare a prezentei legi sunt obligati sa solicite, in termen de 60 de zile, acordarea licentei de fabricatie a nutreturilor combinate si a altor produse de uz furajer. 
 
Potrivit noilor prevederi, licentele de fabricatie a nutreturilor combinate si a altor produse de uz furajer se elibereaza in termen de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii operatorului economic, pe o durata nedeterminata. 
 
Modificarea tehnologiei care a stat la baza acordarii licentei de fabricatie a nutreturilor combinate si a altor produse de uz furajer obliga operatorul economic sa solicite in termen de 30 de zile o noua licenta de fabricatie. 
 
Licenta de fabricatie a nutreturilor combinate si a altor produse de uz furajer isi pastreaza valabilitatea atat timp cat operatorul economic respecta tehnologia de fabricatie.
 
Compozitia materiilor prime furajere, a nutreturilor combinate si a altor produse de uz furajer trebuie sa fie stabilita prin analiza in laboratoare acreditate si va cuprinde, in ordinea de mai jos, cel putin urmatoarele elemente: 
a) procent minim de proteine brute; 
b) procent maxim sau minim de proteina echivalenta provenit din azot neproteic; 
c) procent minim de grasime bruta; 
d) procent maxim de celuloza bruta; 
e) procent maxim de umiditate; 
f) procent maxim de cenusa bruta. 
 
Termenul "proteine" nu este permis in specificatia produselor care contin azot neproteic adaugat. 
Materiile prime cum ar fi ureea, fosfatul de amoniu, polifosfatul de amoniu, paiele si pleava amonizata de cereale sau alte asemenea sunt surse de azot neproteic.
 
Noul act legislativ marcheaza ca infractiune inscrierea in etichetele de prezentare a nutreturilor combinate a unor date care nu corespund cu compozitia chimica a acestora, precum si producerea si vanzarea neautorizata de nutreturi combinate sau de aditivi furajeri.
 
La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Legea zootehniei nr. 72/2002 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 31 ianuarie 2002 si orice alte dispozitii contrare.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016