Exclusiv
Publicat in: Stiri
Guvernul României a aprobat în această săptămână schema de sprijin temporară privind subvenţionarea ratei dobânzii pentru creditele contractate de fermieri pentru producţie, până la finalul anului 2010.

Această schemă de ajutor de stat va permite beneficiarilor de credite bancare să îşi desfăşurare activităţile de producţie din agricultură cu reduceri semnificative ale cheltuielilor curente de producţie şi, implicit, să obţină o creştere a rentabilităţii activităţilor agricole. Astfel, această subvenţie determină o reducere anuală cu circa 45% a sumelor reprezentând dobânzi plătite la credite.
Subvenţia la dobândă reprezintă diferenţa dintre dobânda pieţei stabilită prin contractele de credit încheiate cu instituţiile de credit sau instituţiile financiare nebancare şi dobânda de referinţă comunicată de Comisia Europeană. Schema de sprijin se aplică tuturor contractelor de credit încheiate de la data intrării în vigoare a acestui act normativ până la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, pentru creditele acordate pe orice perioadă, iar subvenţia se calculează pentru dobânzile plătite instituţiilor finanţatoare până la data de 31 decembrie 2012, inclusiv.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Numărul total estimat al beneficiarilor de ajutor de stat în temeiul prezentei scheme este de 500, suma alocată fiind de 105 milioane de lei, cu un buget mediu anul de 35 milioane de lei.

Valoarea totală a subvenţiei care se acordă fiecărui beneficiar nu poate fi cumulată cu ajutoare care fac obiectul Regulamentelor de minimis, primite de beneficiari în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2010.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Activităţile pentru care se pot contracta credite privesc producţia primară de produse agricole astfel:

a) înfiinţarea, întreţinerea şi recoltarea culturilor de câmp şi horticole, precum şi întreţinerea şi recoltarea plantaţiilor pomicole şi arbuşti fructiferi, plantaţiilor viticole, căpşun şi hamei;

b) achiziţionarea sau producerea puilor broiler sau a puicuţelor pentru ouă, a purceilor pentru îngrăşat, a tineretului ovin, caprin şi bovin pentru îngrăşat, a tineretului cabalin, precum şi a familiilor de albine;
c) achiziţionarea de materii prime pentru producerea furajelor combinate, achiziţionarea de medicamente şi plata tratamentelor medicale pentru animale/păsări/albine, plata cheltuielilor curente pentru întreţinerea şi funcţionarea adăposturilor, utilajelor şi instalaţiilor aferente.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton