Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost lansat primul tractor fabricat in Romania dupa o pauza de 10 ani

a-fost-lansat-primul-tractor-fabricat-in-romania-dupa-o-pauza-de-10-ani

Productia in serie a acestui tractor va incepe in aprilie 2019, si se estimeaza ca in primul an vor fi produse si vandute 200 de tractoare, in 2020 va fi depasit pragul de 300 de tractoare, iar in 2021 vor urma alte 500 de tractoare.

IRUM Reghin a prezentat marti, la Bucuresti, primul tractor agricol fabricat in Romania, dupa o pauza de 10 ani, cu ajutorul unei investitii de 4 milioane de euro, pretul de vanzare plecand de la 34.500 de euro.
 
„Investitia totala in acest proiect a fost de peste 4 milioane de euro, iar durata proiectului a fost de circa 5 ani si a insumat munca a 50 de ingineri. Ca obiective principale am urmarit sa scoatem un tractor care sa aiba un raport calitate/pret competitiv, sa poata fi adresat tuturor fermierilor, dar in special celor mici si medii. Am pus un accent foarte mare pe partea de identitate vizuala si in acest sens am investit foarte mult in design. Cel mai important lucru este ca am urmarit sa cream un tractor care sa poate fi exportat in intreaga lume si sa reprezinte cu brio industria romaneasca”, a declarat, Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM Reghin.
 
Tractorul Tagro a fost realizat in Centrul de Cercetare si Dezvoltare pentru Utilaje Agricole si Forestiere - IFOR - care functioneaza la Reghin. Acest centru este unic in Europa si a fost infiintat de grupul de firme Maviprod, in incinta fabricii IRUM, in urma unei investitii de 2,65 milioane de euro. Centrul are aproximativ 50 de angajati, ingineri romani. Investitia in concretizarea proiectului Tagro a insemnat alti 4 milioane de euro pusi la dispozitie de grupul Maviprod, actionarul IRUM.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„IRUM vinde in prezent 500 de utilaje intr-o piata in care se vand 2.500 de utilaje agricole, iar in 2028 se preconizeaza ca aceasta piata a tractoarelor agricole va ajunge la 8.000 de unitati pe an„, a adaugat Andrei Oltean.
 
Productia in serie a acestui tractor va incepe in aprilie 2019, iar conducerea IRUM Reghin estimeaza ca in primul an vor fi produse si vandute 200 de tractoare, in 2020 va fi depasit pragul de 300 de tractoare, iar in 2021 vor urma alte 500 de tractoare Tagro.
 
Directorul general al IRUM, Mihai Olteanu, sustine ca societatea este pregatita sa faca fata productiei prognozate din punct de vedere al fortei de munca, in conditiile in care in ultimul an a crescut numarul de personal cu 100 de persoane.
 
„Daca in urma cu un an aveam 500 se angajati acum avem 600. Problema cea mai mare mare nu este sa gasim numarul de persoane, problema este ca trebuie sa-i califici. Vorbim de forta de munca de nivel mediu”, a spus el.
 
Tractorul Tagro este destinat cu precadere fermelor mici si mijlocii si va fi vandut atat pe piata interna, cat si pe cele externe. Tagro va avea toate dotarile necesare unui tractor modern, inclusiv comenzi prin radio si aer conditionat. Inainte de lansare, tractorul a fost testat in Romania si in Italia, iar pana la finalul acestui an se va finaliza procesul de omologare la Registrul Auto Roman Bucuresti.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016