Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost lansat programul pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate

a-fost-lansat-programul-pentru-dezvoltarea-clasei-de-mijloc-la-sate

Lansarea oficiala a pachetului de masuri a avut loc in Ciugud, o comuna din judetul Alba, care constituie un exemplu de buna practica in ceea ce priveste accesarea si folosirea fondurilor europene.


In timpul vizitei pe care au efectuat-o luni in judetul Alba, reprezentantii Guvernului au lansat si pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate, eveniment la care au participat premierul Dacian Ciolos, in calitate de sef al Guvernului, impreuna cu viceprim-ministrul Vasile Dincu si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu.
 
Programul lansat la inceputul acestei saptamani isi propune sa vina cu solutii inovatoare de dezvoltare economica pentru clasa de mijloc la sate, prin valorificarea fondurilor europene, simplificarea legislativa, implementarea masurilor deja existente introduse de reforma Politicii Agricole Comune si implementarea unor masuri noi, precum acordarea de vouchere pentru zilieri si mestesugari independenti, dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic agricol, implementarea programului National Primul Utilaj Agricol, constituirea unor instrumente de garantare si creditare din surse nationale, inclusiv microcreditare si dezvoltarea economiei rurale prin eco si agro-turism.
 
„Acum 6 ani, cand am inceput sa pregatim Reforma Politicii Agricole Comune, m-am gandit la un moment ca acesta. Ceea ce am facut acolo, la Bruxelles, imi doream sa se vada peste cativa ani de zile, in Romania. Ceea ce noi facem acum se bazeaza pe Reforma Politicii Agricole Comune si pe ceea ce a fost gandit de Guvernul anterior care a inceput sa pregateasca Programul National de Dezvoltare Rurala pentru a implementa reforma. Prin acest pachet preluam masurile care au fost gandite si le adaptam, intarim si implementam efectiv. De ce clasa de mijloc? Pentru ca avem o agricultura bipolara de cativa ani. Avem ferme foarte mari in anumite zone, dar, din pacate, in zonele agricole mari avem si pungile de saracie foarte mari, avand la extrema cealalta, fermele de subzistenta”, a afirmat premierul, cu aceasta ocazie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca nu exista tara care sa nu se bazeze pe ferma de familie, care in Romania lipseste. „De aceea ne-am fixat niste tinte clare si dorim sa demaram cateva proiecte concrete in acest an', a spus prim-ministrul in discursul de lansare a pachetului pentru Dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, a mai precizat Ciolos
 
Vizita a inceput cu o intalnire cu autoritatile locale, pe teme legate de administratia publica locala si de modul in care pot fi folosite fondurile europene, si a continuat pe teren, la mici ferme, afaceri non-agricole si proiecte de infrastructura cu fonduri europene ce constituie exemple de buna practica in comuna Ciugud.
 
In cursul dupa-amiezei, la caminul cultural din satul Drimbar, comuna Ciugud, in cadrul conferintei, a fost prezentat continutul pachetului de masuri pentru Dezvoltarea clasei de mijloc la sate.
 
„Ciugud este o comuna in care s-au intamplat multe lucruri cu fonduri europene in ultima perioada. Mi se pare un exemplu bun referitor la modul in care pot fi folosite integrat diferite masuri din programul de dezvoltare rurala, pentru a crea un concept de dezvoltare si nu doar pentru a finaliza un proiect, ici si colo. Avem nevoie de integrare la nivel local. Acest lucru nu se poate face din birou, de la Bucuresti; de aceea, mi se pare potrivit sa lansam Pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sat intr-un loc unde s-au intamplat deja multe lucruri pozitive”, a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos referitor la alegerea comunei Ciugud ca loc de lansare a pachetului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016