Exclusiv
Publicat in: Stiri
Potrivit unor documente publicate vineri in Monitorul Oficial, autoritatile vamale vor tine evidenta tuturor gospodariilor care produc bauturi, chiar daca acestea vor fi utilizate numai pentru consum propriu, scrie HotNews.ro.

Tabelele pe care autoritatile vamale le vor completa vor cuprinde familia care a produs litrul de vin, "stocurile" de bauturi pe care le are in beci, precum si adresa gospodariei. "Aceste evidente suplimentare care ni se cer complica un stil de lucru si asa aglomerat. Din punct de vedere practic, a tine evidenta fiecarei persoane sau familii din Romania care produce tuica este destul de complicat. Ca sa nu mai spun ca daca cineva vrea sa faca evaziune cu asa ceva, are la indemana destule mijloace. Cum sa tinem noi evidenta stocurilor a 1000 de familii numai dintr-un sat maramuresean unde se produce la greu, palinca?", au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul autoritatilor vamale citate.

In plus, in situatia in care gospodaria individuala intentioneaza sa comercializeze aceste bauturi are obligatia sa se autorizeze. Consultantii fiscali au mai precizat pentru HotNews.ro ca normele publicate vineri au puncte extrem de confuze.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Actul normativ explica doar partial implicatiile privind majorarea TVA, chiar daca aduce cateva exemple concrete in cazul platilor in avans cu TVA 19%, inainte de adoptarea ordonantei si emiterea facturilor finale cu TVA 24%. De asemenea, nu se explica in mod clar cum se impoziteaza veniturile persoanei fizice sau modul de plata pentru asigurarile sociale aferente veniturilor profesionale.

"In cazul situatiilor privind plati in avans sau livrari partiale inainte de intrarea in vigoare a majorarii cotei TVA, cu factura finala emisa ulterior. In esenta norma metodologica stabileste ca stornarea avansului se face respectand procentul de la data platii de 19%. Astfel pentru pretul tranzactionat se va aplica TVA de 24% prima pozitie a facturii iar urmatoarea pozitie se va storna avansul cu TVA 19%.

Citeste mai mult in HotNews.ro

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton