Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actiunile Azomures castiga 15% la Bursa, in asteptarea unei eventuale oferte de preluare

Tags: azomures

Pretul actiunilor Azomures (AZO) a urcat puternic in prima jumatate a sedintei bursiere, cu 15% pana la 0,23 lei, investitorii speculand o eventuala oferta de preluare, dupa ce Depozitarul Central a notificat piata cu privire la o schimbare in structura actionariatului.

Astfel, cotatia titlurilor Azomures a urcat pana la limita de variatie maxim admisa intr-o sedinta, de 15%. "E posibil ca in piata sa se speculeze posibilitatea unei oferte publice de preluare, ca urmare a schimbarii structurii actionariatului, ceea ce ar explica aprecierea puternica de azi a titlurilor AZO", a comentat pentru NewsIn Alin Brendea, vicepresedintele si directorul de operatiuni al casei de brokeraj Prime Transaction.


Depozitarul Central al Bursei a anuntat la inceputul zilei ca Transworld Fertilizers Holding, actionarul majoritar al Azomures, si-a transferat detinerea directa, de 55,97%, catre firma americana Eurofert Investments. Actiunile Azomures cedate de Transworld Fertilizers Holding reprezinta aportul in natura la majorarea capitalului social al companiei Eurofert Investments.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Modificarea structurii actionarilor Azomures a fost realizata de catre Depozitar marti, 25 mai. Potrivit legislatiei pietei de capital, actionarii care ajung sa detina direct sau indirect peste 50% din capitalul unei companii listate trebuie sa initieze o oferta publica de preluare, pentru restul actiunilor, in termen de doua luni de la modificarea actionariatului.

Producatorul de ingrasaminte Azomures a anuntat anterior ca va mentine in somaj tehnic 430 de salariati din totalul de 2.610, pana la sfarsitul lunii iulie, deoarece cererea redusa de ingrasaminte a impus prelungirea perioadei de restrangere a activitatii de productie.

Azomures si-a restrans activitatea la jumatate de la inceputul lunii aprile, prin inchiderea Instalatiei Amoniac IV si a sectiei de ingasaminte complexe NPK, ca urmare a crizei economice, care a determinat scaderea drastica a cererii si a pretului ingrasamintelor pe pietele externe si pe pe cea interna.

Producatorul de ingrasaminte a obtinut un profit net de 2 milioane lei in primele trei luni ale acestui an, de 27 de ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii afacerilor cu 36%, potrivit rezultatelor trimestriale publicate anterior. Azomures, cel mai mare producator de ingrasaminte din tara, are un capital social de 52,6 milioane lei, divizat 526 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Anterior transferului anuntat miercuri, Transworld Fertilizers Holding Luxemburg detinea, impreuna cu Azomures Holdings LLC, 75% din capitalul producatorului de ingrasaminte. Titlurile Azomures se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul AZO.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016