Ciobanii se tem că vor ajunge la sapă de lemn. Ei spun că animalele crescute de dânşii vor fi bune de consum abia în luna mai. În acest an, carnea de miel va fi o delicatesă pe masa de Paşte a băcăuanilor. Din cauza secetei de anul trecut, dar şi a iernii care s-a instalat mult prea devreme, oile şi caprele abia au început să fete. „Până acum, doar câteva capre au fătat. Cele mai multe vor făta aproape sau chiar după Paşte. Iezii nu vor fi buni de consum“, a spus dezamăgit Neculai Doileţ, crescător de capre din Oneşti.
Aceeaşi stare de spirit se întâlneşte şi printre proprietarii de oi. „Din 200 de oi pe care le am, abia au fătat vreo zece. Chiar nu ştiu ce vom face, pentru că speranţele noastre se legau de vânzările de Paşte“, ne-a declarat Ion Vlase, un fermier din comuna Stănişeşti. Ciobanii spun că afacerile lor sunt în pragul falimentului. Brânza de oi nu se mai vinde decât în ziua de salariu a băcăuanilor, iar din afacerile cu miei se va alege praful.
Citeste mai mult in Adevarul.
Aceeaşi stare de spirit se întâlneşte şi printre proprietarii de oi. „Din 200 de oi pe care le am, abia au fătat vreo zece. Chiar nu ştiu ce vom face, pentru că speranţele noastre se legau de vânzările de Paşte“, ne-a declarat Ion Vlase, un fermier din comuna Stănişeşti. Ciobanii spun că afacerile lor sunt în pragul falimentului. Brânza de oi nu se mai vinde decât în ziua de salariu a băcăuanilor, iar din afacerile cu miei se va alege praful.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News