Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevarul: Păşunea pentru care s-au bătut crescătorii de vaci i-a adus primarului un proces de fraudă cu bani de la U.E.


Leontin Duţă, primarul din Biled, a încercat să obţină ilegal subvenţii. Edilul-şef al localităţii este acuzat de procurorii DNA că a cerut bani din fonduri europene pentru o păşune de peste 300 de hectare. Terenul care i-a adus primarului un dosar penal făce parte dintr-un loc de 500 de hectare, care aparţine însă unei asociaţii a crescătorilor de vaci din Biled.
Cu toate că era conştient de situaţia terenului, spun procurorii, primarul a cerut subvenţii agricole în valoare de 50 de euro petru fiecare hectar de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA). El a făcut două solicitări, ambele în aprilie 2009. „Prima dată a solicitat subvenţii pentru 82 de hectare, apoi a revenit, după alte două săptămâni, şi a cerut subvenţii pentru încă 200 de hectare", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

„Nu am făcut ilegalităţi. Eu nu mă consider vinovat. Nu cred că am greşit cu ceva. Am pus semnătura pe o hotărâre a consiliului local, iar acum sunt trimis în judecată. Eu am dorit să aduc bani la comunitate, nu să fur bani europeni", a declarat primarul Leontin Duţă.

Reclamat de crescătorii de vaci

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primarul a fost dat pe mâna procurorilor de Asociaţia Crescătorilor de Animale Viitorul Bilezean, căreia primăria i-a dat să administreze pentru opt ani peste 500 de hectare din Biled, inclusiv păşunea, în 2006. După un an, Asociaţia Crescătorilor Vacilor de Lapte din Timiş, a primit de la primărie aceeaşi păşune.

Citeste mai mult in Adevarul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016