Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aditivii din produsele de pe raft, mai dăunători decât culturile modificate genetic


Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA), Dragoş Frumosu, declara anul trecut pentru Curierul Naţional că plantele modificate genetic nu pot fi mai dăunătoare decât aditivii care se folosesc la fabricarea produselor alimentare.
"Toată lumea are păreri pro şi contra cu privire la aceste OMG, dar eu nu cred că acestea pot fi mai dăunătoare decât toţi aditivii din produsele alimentare care se găsesc pe raftul magazinelor. Pe alea de ce nu le interzice nimeni? România folosea soia şi porumb modificate genetic, dar de când s-a interzis cultivarea soiei, cred că agricultura a pierdut. Soia modificată era foarte importantă pentru noi, pentru că se folosea ca hrană pentru animale, acum noi importăm, că aşa se întâmplă în România. În plus, cu soia modificată genetic se producea o cantitate mult mai mare pe hectar, ceea ce acum ar fi ajutat enorm agricultura românească'', preciza pentru Curierul Naţional Dragoş Frumosu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Anul trecut, Comisia Europeană a prezentat un pachet de propuneri conform căruia statele membre ale Uniunii vor avea libertatea de a autoriza, restricţiona sau interzice cultivarea pe teritoriul lor a Organismelor Modificate Genetic (OMG). Regulamentul propus modifică Directiva 2001/18/CE, pentru a permite statelor să restricţioneze sau să interzică prezenţa OMG pe teritoriul naţional. În acest sens, Comisia propune adăugarea unui nou articol, aplicabil tuturor OMG-urilor autorizate spre cultivare în UE. Potrivit acestui articol, statele membre vor avea dreptul să restricţioneze sau să interzică cultivarea OMG-urilor pe o parte sau pe întreg teritoriul lor, fără a face recurs la clauza de salvgardare. Deciziile acestor state nu vor trebui autorizate de Comisie, dar statele respective vor trebui să informeze celelalte state membre şi CE cu o lună înainte de adoptarea acestor măsuri.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016