Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA), Dragoş Frumosu, declara anul trecut pentru Curierul Naţional că plantele modificate genetic nu pot fi mai dăunătoare decât aditivii care se folosesc la fabricarea produselor alimentare.
"Toată lumea are păreri pro şi contra cu privire la aceste OMG, dar eu nu cred că acestea pot fi mai dăunătoare decât toţi aditivii din produsele alimentare care se găsesc pe raftul magazinelor. Pe alea de ce nu le interzice nimeni? România folosea soia şi porumb modificate genetic, dar de când s-a interzis cultivarea soiei, cred că agricultura a pierdut. Soia modificată era foarte importantă pentru noi, pentru că se folosea ca hrană pentru animale, acum noi importăm, că aşa se întâmplă în România. În plus, cu soia modificată genetic se producea o cantitate mult mai mare pe hectar, ceea ce acum ar fi ajutat enorm agricultura românească'', preciza pentru Curierul Naţional Dragoş Frumosu.
Anul trecut, Comisia Europeană a prezentat un pachet de propuneri conform căruia statele membre ale Uniunii vor avea libertatea de a autoriza, restricţiona sau interzice cultivarea pe teritoriul lor a Organismelor Modificate Genetic (OMG). Regulamentul propus modifică Directiva 2001/18/CE, pentru a permite statelor să restricţioneze sau să interzică prezenţa OMG pe teritoriul naţional. În acest sens, Comisia propune adăugarea unui nou articol, aplicabil tuturor OMG-urilor autorizate spre cultivare în UE. Potrivit acestui articol, statele membre vor avea dreptul să restricţioneze sau să interzică cultivarea OMG-urilor pe o parte sau pe întreg teritoriul lor, fără a face recurs la clauza de salvgardare. Deciziile acestor state nu vor trebui autorizate de Comisie, dar statele respective vor trebui să informeze celelalte state membre şi CE cu o lună înainte de adoptarea acestor măsuri.
"Toată lumea are păreri pro şi contra cu privire la aceste OMG, dar eu nu cred că acestea pot fi mai dăunătoare decât toţi aditivii din produsele alimentare care se găsesc pe raftul magazinelor. Pe alea de ce nu le interzice nimeni? România folosea soia şi porumb modificate genetic, dar de când s-a interzis cultivarea soiei, cred că agricultura a pierdut. Soia modificată era foarte importantă pentru noi, pentru că se folosea ca hrană pentru animale, acum noi importăm, că aşa se întâmplă în România. În plus, cu soia modificată genetic se producea o cantitate mult mai mare pe hectar, ceea ce acum ar fi ajutat enorm agricultura românească'', preciza pentru Curierul Naţional Dragoş Frumosu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Anul trecut, Comisia Europeană a prezentat un pachet de propuneri conform căruia statele membre ale Uniunii vor avea libertatea de a autoriza, restricţiona sau interzice cultivarea pe teritoriul lor a Organismelor Modificate Genetic (OMG). Regulamentul propus modifică Directiva 2001/18/CE, pentru a permite statelor să restricţioneze sau să interzică prezenţa OMG pe teritoriul naţional. În acest sens, Comisia propune adăugarea unui nou articol, aplicabil tuturor OMG-urilor autorizate spre cultivare în UE. Potrivit acestui articol, statele membre vor avea dreptul să restricţioneze sau să interzică cultivarea OMG-urilor pe o parte sau pe întreg teritoriul lor, fără a face recurs la clauza de salvgardare. Deciziile acestor state nu vor trebui autorizate de Comisie, dar statele respective vor trebui să informeze celelalte state membre şi CE cu o lună înainte de adoptarea acestor măsuri.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








