Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adrian Oros: Nu lasam smecherii sa profite. Avem ajutor pregatit pentru fermierii muncitori

adrian-oros-nu-lasam-smecherii-sa-profite-avem-ajutor-pregatit-pentru-fermierii-muncitori

Adrian Oros, ministrul Agricultorii, spune intr-un interviu acordat Agerpres ca nu va lasa "smecherii sa profite" si ca deja a pregatit mai multe forme de ajutor pentru fermierii muncitori.


Ministrul Agriculturii a lamurit inca de la inceputul interviului interzicerea exportului de cereale.
 
"Noi am monitorizat stocurile, dar am monitorizat si exporturile si am fost ingrijorati ca in luna martie au crescut foarte mult exporturile comparativ cu luna martie a anului trecut. Vazand si evolutia stocurilor am luat aceasta decizie, care desigur este o decizie radicala si bineinteles care va fi contestata in urmatoarele zile. Vrem sa ramana in tara toate aceste produse, in toata aceasta perioada de urgenta, pentru asigurarea securitatii alimentare a romanilor, de aceea Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inclus in Ordonanta Militara nr.8 suspendarea exporturilor pentru unele produse agroalimentare de baza, in perioada starii de urgenta. Daca vedem ca in urmatoarea perioada situatia se imbunatateste, pe unele dintre aceste produse o sa le scoatem in urmatoarea ordonanta, dar in acest moment aceasta este decizia. Lista se poate modifica, putem taia sau include alte produse, dar cu siguranta cerealele raman pe lista pana la noua recolta. Noi putem da ordonante militare in fiecare saptamana, in functie de evolutia lucrurilor", a declarat Oros pentru Agerpres.
 
"Stiu ca in luna martie s-au exportat aproape 800.000 de tone de cereale, cu 300.000 de tone mai mult fata de martie anul trecut, iar in Romania se consuma, in medie, 170.000 de tone de cereale pe luna. Am facut un calcul, cum stam cu aceste stocuri la Rezervele Statului, cum stam cu aceste stocuri la operatori si am oprit exporturile ca sa ne asiguram pana la noua recolta, care va fi foarte slaba", a mai aratat ministrul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
El a mai aratat ca interzicerea exportului nu va afecta preturile produselor vizate si arata ca vanzarile au scazut mai peste tot.
 
Seful Agriculturii a subliniat ca seceta va cauza probleme destul de apasatoare pentru fermieri si populatia Romaniei, asadar are masuri pregatite pentru a ajuta pe cei care "chiar muncesc".
 
"Este foarte important ca la sfarsitul crizei sa alocam exact acelora care au lucrat corect in aceasta perioada, au rezistat pe piata si care au avut pierderi de venit. Cu siguranta ca in toate domeniile se va intampla acest lucru si fiecare ministru va cere bani pentru domeniul pe care il gestioneaza. Si eu voi face acest lucru si voi cere bani din bugetul national. Vom incerca sa luam bani si din fondurile europene, dar cu siguranta gandim scheme de sprijin pentru a compensa pierderile economice pe perioada crizei. Monitorizam atent tocmai pentru a interveni si pentru putea injecta acolo unde este nevoie si unde este corect sa dam, unde au fost pierderi demonstrabile, pe bilanturi contabile. Vom putea compensa doar unde este economie alba, nu unde este economie gri sau neagra.
 
I-am rugat pe fermieri sa ramana, sa nu inchida, sa iasa in camp, sa iasa in ferma, pentru ca, chiar daca acum sunt supraproductii, in cazul in care criza se prelungeste s-ar putea ca aceste productii care pot fi stocate sa fie foarte folositoare in lunile care urmeaza", a mai spus Oros.
 
Acesta a mai adaugat ca monitorizeaza tot ce se intampla in Agricultura si nu ii va "lasa pe smecheri sa profite" de situatia din prezent.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016