Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adrian Rădulescu a fost avizat negativ de către comisiile pentru agricultură şi administraţie

Ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii, Adrian Rădulescu, a primit aviz de respingere din partea celor patru comisii parlamentare, cele de agricultură şi cele de administraţie publică din Camera Deputaţilor şi Senat.


Parlamentarii au votat cu 34 de voturi împotrivă, 26 de voturi pentru şi 1 abţinere propunere de nominalizare a lui Adrian Rădulescu pentru postul de ministru al Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. Membrii celor patru comisii şi-au disputat în timpul votului prevederile regulamentare privind membrii care pot fi înlocuiţi de către colegi pentru a-şi exercita dreptul la vot.

Dacă în cazul deputaţilor această chestiune poate fi realizată printr-o împuternicire, în cazul senatorilor democrat-liberalii au precizat că această chestiune nu se aplică. În fapt a fost cazul fostului ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, care a plecat mai devreme de la audiere şi a împuternicit-o pe colega sa, Doina Silistru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Votul a fost reluat a treia oară, când preşedintele Comisiei de agricultură din Senat, Petre Daea (PSD), a citit lista senatorilor prezenţi, fără a se lua în calcul înlocuitorii, însă între timp o parte din senatori plecaseră, între care Fekete Szabo (UDMR).

În cadrul audierilor, Adrian Rădulescu şi-a prezentat parcursul porfesional în domeniul agriculturii atât înainte de 1989, cât şi după, insistând asupra independenţei sale politice şi experienţei în domeniul privat. Mai mult, el a subliniat colaborarea sa cu miniştrii agriculturii, Petre Daea, Decebal Traian Remeş, Dacian Cioloş - al cărui director de cabinet a fost pe durata mandatului acestuia -, dar şi cu Ilie Sârbu.

Rădulescu a fost criticat însă de parlamentari deoarece nu a prezentat un program scris pentru agricultură, făcând doar o prezentare sumară a măsurilor pe care doreşte să le aplice în situaţia în care va fi validat ministru. Ulterior, el a răspuns întrebărilor parlamentarilor, întreaga dezbatere durând aproape o oră şi jumătate.

Ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii, Adrian Rădulescu, a declarat la finalul audierilor, după de a primit un vot negativ în comisii, că a "ieşit învingător" şi că parlamentarii au dat "un vot negativ pentru agricultori", şi că Vasile Blaga ar fi fost şantajat cu avizul pentru bani.

"Eu am ieşit învingător, astăzi mi-am dat seama că îţi poţi cunoaşte prietenii după 20 de ani. Nu este înfrângerea mea, este înfrângerea agricultorilor şi sunt oameni cu care am avut relaţii de 20 de ani şi care nu au avut minim respect faţă de prietenia noastră. Doamne, câtă dreptate s-a făcut astăzi, dar voi fi învingător. Nu mă las până nu voi fi câştigător", a spus Rădulescu după votul negativ pe care l-a primit în comisiile reunite de agricultură şi administraţie publică.

Mai mult, el s-a arătat "trădat de oameni de la PNL, PSD, oameni de suflet". "Domnul Surdu, domnul Culiţă, domnul Antohi. Îmi rămâne respectul, dar s-a terminiat cu prietenia. Oamenii aştia credeam că au o verticalitate. Un om care nu e capabil atunci când se pune problema unui prieten credeţi că mă încălzeşte când spune prieteneşte <>?. Nu au ce căuta în Parlament", a mai spus ministrul propus pentru Agricultură.

Rădulescu a mai spus că votul din comisii ar fi de fapt "un vot negativ pentru agricultori". "Cum o să iasă ei în faţa agricultorilor şi o să le spună Rădulescu este incapabil să conducă un minister?", s-a întrebat retoric el, precizând că parlamentarii " nu au fost în stare să voteze o jumătate de oră, dar să conducă un minister".

De asemnea, Rădulescu a acuzat că "toate partidele sunt de dictatură". " Toţi îl acuză pe Traian Băsescu de dictatură. De astăzi sunt fan Traian Băsescu, pentru că ei au considerat că nu au mamă, nu au tată, au numai partid", a mai declarat ministrul desemnat.

Întrebat despre avizele favorabile pe care l-au primit Bogdan Aurescu pentru Ministerul de Externe şi Vasile Blaga pentru Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Rădulescu a precizat că în cazul celui dintâi a fost un aviz pozitiv pentru "simplu motiv" că altfel România s-ar fi "făcut de râs pe plan internaţional".

"Acum ne-am făcut de râs numai naţional, dar ne făceam de râs internaţional. Iar pe domnul Blaga, dacă nu-l votau, credeţi că mai primeau vreun ban? Ei l-au şantajat, au zis <>", a mai spus Rădulescu.

În cadrul audierilor, el a povestit cum a fost realizat noul program de guvernare în ceea ce priveşte agricultura, precizând însă că o serie de chestiuni pe care vrea să le facă nu sunt curpinse în acesta. "În întâlnirea cu premierul desemnat mi s-a spus foarte clar <>. Am scos din el anumite lucruri care au fost făcute", a afirmat Rădulescu.

Între măsurile pe care el a spus că vrea să le ia a enumerat deblocarea fondurilor europene, făcând însă o confuzie remarcată de fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu."Pentru mine prioritare sunt deblocarea fondurilor SAPARD. Vreau să vă spun că la această oră pe toate măsurile, pe fondurile SAPARD au fost încheiate contracte de 1,6 milioane de euro, din care numai 10% au fost puse în practică", a susţinut Rădulescu. Sârbu i-a replicat că a făcut o confuzie, criticându-l pentru faptul că nu a venit cu un program scris pentru agricultură. "Ori nu ştiţi ce s-a întâmplat în perioada aceasta de 9 luni de zile la minister, ori aţi făcut o confuzie între SAPARD şi Planul Naţional de Dezvoltare Rurală. Dumneavoastră aţi vorbit de SAPARD că vreţi să-l deblocaţi, vă informez că SAPARD-ul a fost deblocat în luna iunie (...) Dacă e o greşeală, o înţeleg, poate să fie şi datorită emoţiilor şi datorită faptului că nu aţi venit cu un program scris, v-aţi bazat pe memorie, memoria de multe ori ne înseală pe fiecare dintre noi", a spus Sârbu.

Ulterior, Rădulescu şi-a recunoscut greşeala: "Am greşit într-adevăr când discutam de SAPARD".

Între altele, ministrul propus pentru Agricultură a afirmat că este "fan al plantelor modificate genetic". "Prefer să mănânc porumb modificat genetic, decât un porumb pe care-l avem în agricultură astăzi, pentru că nu ştiţi ce infestat poate să fie acel bob de porumb. În creşterea animalelor am făcut experimente cu porumb provenit prin biotehnologie, modificat genetic, şi porumb din cultura clasică. Dacă nu introducem "n" medicamente în furaje atunci când folosim porumbul clasic pierderile la animale sunt între 2 - 4%. Sunt fan soiuri modificate genetic, sunt fan biotehnologie", a explicat Rădulescu.

Un alt aspect susţinut de el a privit CEC Bank, despre care a precizat că trebuie transformată într-o bancă agricolă pentru a facilita fermierilor posibilităţile de a contracta credite. De asemenea, Rădulescu s-a arătat adeptul sistemului de cooperativă în agricultură şi a afirmat că "intermediarii nu fac decât să îngroape agricultura".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016