Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat 2012 Anul International al Cooperativelor


Adunarea Generala a Natiunilor Unite a declarat 2012 drept Anul International al Cooperativelor, subliniind contributia acestora la dezvoltarea socio-economica. Adoptand rezolutia, pe 18 decembrie anul trecut, Adunarea a remarcat faptul ca aceste cooperative contribuie semnificativ la eradicarea saraciei, produc locuri de munca si contribuie la integrarea sociala.
Potrivit ziuaonlinroe, cooperativele sunt asociatii voluntare autonome, formate din oameni care se reunesc pentru atingerea unor aspiratii comune, atat din punct de vedere economic, social, cat si cultural, prin intermediul unei intreprinderi detinute in comun si controlate dupa precepte democratice.

Constituite drept organizatii de sine statatoare, menite sa contribuie la indeplinirea nevoilor membrilor acesteia, cooperativele ofera locuri de munca in interiorul comunitatilor locale, lucratorii formand sindicate si asociatii care sa le promoveze drepturile in calitate de proprii angajati.

In zonele rurale, cooperativele de economii si de credit ofera acces la servicii bancare, de care duc lipsa multe comunitati, si finanteaza formarea unor mici afaceri, cu aport inclusiv de finantare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

In intreaga lume, sectorul cooperatist are in jur de 800 de milioane de membri in peste 100 de tari si ofera peste 100 de milioane de slujbe la nivel global.

Iata cateva exemple care sa ilustreze puterea unor astfel de cooperative:

- Sub umbrela Consiliului Mondial al Uniunilor de credit, 49.000 astfel de uniuni servesc unui numar de 177 de milioane de membri din 96 de tari si 4.200 de banci din Asociatia europeana a Cooperativelor Bancare deservesc 149 de milioane de clienti.

- Cooperativele agricole sunt responsabile de generarea a 80% din productia de 99% de cantitate de lapte in tari ca Norvegia, Noua Zeelanda si Statele Unite. De asemenea, ofera 71% din din productia de peste a Republicii Coreea si 40% din agricultura braziliana.
- Cooperativele electrice joaca un rol esential in zonele rurale. In Bangladesh, cooperativele electrice rurale deservesc 28 de mulioane de persoane. In Statele Unite, 900 de astfel de cooperative deservesc 37 de milioane de oameni si poseda aproape jumatate din liniile de distributie electrica din intreaga tara.

Anii internationali sunt decretati de Natiunile Unite in vederea atragerii atentiei asupra unor teme de interes major, si pentru a incuraja luarea de masuri in anumite domenii. Cu ocazia decretarii Anului Cooperativelor, sunt tinute conferinte regionale, prin intermediul carora sa se popularizeze rolul lor si sa modurile prin care acestea contribuie la dezvoltarea socio-economica a comunitatilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016