Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea Oltchim / Arpechim: noi proteste ale sindicalistilor


Sindicaliştii de la Oltchim SA ameninţă din nou cu acţiuni de protest menite să atragă atenţia asupra nerezolvării dosarului achiziţionării de către combinatul vâlcean a instalaţiei de piroliză de la Arpechim SA Piteşti, informeaza Agerpres.
"Am primit o înştiinţare, prin fax, din partea Sindicatului Liber Oltchim, în care se spune că în perioada următoare membrii de sindicat vor participa la marşuri şi mitinguri de protest ca urmare a tergiversării problemelor discutate la finele lui decembrie", a declarat astăzi prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga.

Contactat telefonic, Mihai Diculoiu, liderul sindical de la Oltchim, a confirmat că se strâng semnături de la cei 3.100 de membri de sindicat, dintr-un total de 3.800 de salariaţi, în vederea organizării de acţiuni de protest după data de 15 ianuarie, dacă până atunci autorităţile nu deblochează procesul de cumpărare a instalaţiei de piroliză.

Potrivit liderului sindical, acţiunile de protest vor consta în marşuri şi mitinguri la Râmnicu Vâlcea, concomitent cu pichetarea sediilor Guvernului, Ministerului Economiei şi AVAS de la Bucureşti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Compania Petrom (deţinătoarea combinatului Arpechim - n.r.) este de acord să ne vândă instalaţia contra sumei simbolice de 1 euro, însă până acum ne-am lovit de blocajul instituit de AVAS după data de 18 decembrie. Acum constatăm că nici memoriul trimis domnului prim-ministru Emil Boc, semnat şi de parlamentarii vâlceni, nu este luat în seamă, fiindcă din 30 decembrie până acum nu s-a mişcat un pai în direcţia necesară", a susţinut Diculoiu.

Blocajul la care se referă liderul sindical constă în refuzul AVAS de a mai gira, în calitate de reprezentant al statului, solicitările Oltchim către diverse bănci în vederea obţinerii unui credit de 100 milioane euro necesar încheierii contractului de vânzare-cumpărare cu Petrom.

"Această sumă cuprinde 20 milioane de euro - valoarea investiţiilor efectuate la instalaţia respectivă după cumpărarea Arpechim de către austrieci, la care se adaugă o restanţă de plată de 30 de milioane de euro a Oltchim către Arpechim, împreună cu 50 de milioane de euro costurile materiei prime pentru producerea etilenei", a explicat liderul de sindicat din Oltchim.

Potrivit punctului de vedere al conducerii Oltchim, însuşit atât de sindicalişti, cât şi de parlamentarii vâlceni care au semnat memoriul adresat premierului Boc, negarantarea creditului va amâna cu cel puţin două luni efectuarea tranzacţiei, ceea ce ar putea duce la restrângerea în continuare a activităţii Oltchim şi la trimiterea angajaţilor în şomaj.

"În acest moment, funcţionăm la 50% din capacitate, prin oprirea instalaţiilor de producere a clorurii de vinil şi a PVC şi prin restrângerea drastică a activităţii în secţia de electroliză. Dacă nu reuşim să ne producem singuri etilena, în câteva săptămâni se va pune problema trimiterii în şomaj a cel puţin 1.800 de oameni", a afirmat Diculoiu.

Prima reducere a activităţii la Olchim SA a fost anunţată în luna noiembrie, pe fondul imposibilităţii combinatului vâlcean de a mai achiziţiona, prin conductă subterană, etilenă de la Arpechim la un preţ de două ori mai mare decât cel practicat pe piaţa europeană.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016