Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Afaceri europene: centru de asistenta de specialitate fermierilor romani si maghiari
Un Centru de servicii care va acorda asistenţă de specialitate agricultorilor din România şi Ungaria a fost deschis, vineri, în oraşul arădean Pecica, în cadrul unui proiect transfrontalier finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României, transmite corespondentul NewsIn.
Conform celor precizate de Marinela Petran, managerul proiectului „Agricultură fără frontiere”, prin centrul inaugurat vineri tot mai mulţi agricultori din zona transfrontalieră vor fi în măsură să selecţioneze partenerii potriviţi, dar şi să obţină informaţii despre oportunităţile de accesare a surselor de finanţare disponibile.
"Proiectul a fost realizat ca răspuns la nevoile agricultorilor locali. Centrul de servicii va fi dotat cu publicaţii şi cărţi de specialitate, acces la internet şi cu instrumente pentru realizarea unor analize de sol, deosebit de importante pentru determinarea tipurilor de culturi, a soiurilor celor mai potrivite, precum şi pentru tipul de lucrări agricole necesare pentru obţinerea de rezultate optime. Personalul centrului a fost instruit în domeniul celor mai noi tehnologii şi în efectuarea de analize de sol şi va oferi consultanţă şi asistenţă tuturor agricultorilor interesaţi din zona transfrontalieră“, a declarat Marinela Petran.
Proiectul „Agricultură fără frontiere”, în valoare de 123.770 de euro, a fost finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin programul PHARE CBC 2006 România-Ungaria. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea
relaţiilor de cooperare şi realizarea de parteneriate între agricultorii din zona de frontieră Pecica-Battonya (Ungaria).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"În urma participării la activităţile proiectului, tot mai mulţi agricultori din zona transfrontalieră vor fi în măsură să selecţioneze partenerii potriviţi, materialele, tehnologiile şi utilajele cele mai performante şi, nu în ultimul rând, vor fi informaţi despre oportunităţile şi condiţiile necesare pentru ca să acceseze sursele de finanţare disponibile, toate acestea ducând la creşterea competitivităţii sectorului agricol, dezvoltarea durabilă şi dezvoltarea economică pe ambele părţi ale frontierei“, a mai menţionat Marinela Petran.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News