Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri la cheie: cresterea viermilor de matase


Casa dvs. de la tara poate deveni baza unei afaceri de succes!

Cresterea viermilor de matase este o afacere sigura, cu profit garantat si derulare rapida. In plus, este subventionata de stat si poate fi finantata prin fonduri structurale. Valoarea stabilita de Uniunea Europeana pentru cutia cu oua de viermi de matase este de 133,26 euro. Plata sprijinului se face prin sucursalele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Documente ataşate:
Cresterea viermilor de matase - afacere ce poate fi finantata prin fonduri europene

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Spatiul destinat cresterii viermilor de matase
Aveti nevoie de: un spatiu construit (acoperit) de cel putin 16 mp si de frunze de dud. In acest spatiu puteti creste aproximativ 100 g de oua. Pana cand puteti recolta gogosile de matase trec 30 - 40 de zile. Adica dupa o luna puteti vinde cel putin 20 de kg de gogosi de matase cu 12 RON/kg! Puteti vinde si crisalida viermilor de matase, precum si gogosile de calitate mai slaba care se folosesc in industria farmaceutica.

Buget initial
Ouale viermilor de matase sunt oferite GRATUIT de SERICAROM. Deci, practic nu va costa decat amenajarea spatiului (o cladire sau o incapere dezafectata, uscata, cu ferestre si orientata spre nord-est) si materialele necesare incubatiei (paturi si mese obisnuite pentru larve si frunze de dud).
Normal, cu cat afacerea pe care o porniti va fi mai ampla, cu atat bugetul initial va fi mai mare. Dar e bine sa stiti ca sericicultura (cresterea viermilor de matase) este subventionata de stat.

Avantaje ale afacerii cu viermi de matase
1. Materialul de pornire (ouale viermilor de matase) va sunt oferite gratuit. Deci, investitia initiala este minima.

2. Profit asigurat! Sericarom SA va preia intreaga productie de gogosi de matase. La un pret foarte bun!

3. Subventii din partea statului. Pentru fiecare cutie de 10 grame cu oua de viermi de matase primiti 120 RON.

4. Acces rapid la fonduri europene. Sericicultura (cresterea viermilor de matase) este favorizata de finantarile externe.

5. Posibilitate de extindere si dezvoltare.

6. Profit continuu si derulare rapida. Puteti incuba ouale la intervale succesive de timp astfel incat, periodic sa aveti un profit asigurat.

7. Puteti vinde absolut totul: gogosile de matase crude si uscate, chiar pupele (foarte cautate in industria farmaceutica).

8. Nu aveti nevoie de materiale deosebite! Romania are resursele naturale necesare cresterii viermilor de matase (spatii, palantatii de dud).

9. Este o afacere cu o bogata traditie in Romania.

10. Poate fi o foarte profitabila afacere de familie!

Profit initial
Ganditi-va numai ca din 10 grame de oua puteti obtine pana la 40 de kg de gogosi (in functie de specia de viermi de matase). Si dureaza doar 30 - 40 de zile pana se obtin gogosile! Dintr-o gogoasa de matase obtineti intre 600 si 1.500 m fir de matase. Acest fir il veti vinde la export cu 30 euro/kg. Sau puteti vinde direct gogosile (12 RON/kg ).

Cui? SERICAROM va cumpara intreaga productie de gogosi! Deci, un calcul simplu: 30 kg gogosi de matase x 4 cutii de 10 g x 12 RON/kg = 1.440 RON dintr-un ciclu, daca comercializati direct gogosile de matase. Pentru 16 mp de teren. Ganditi-va daca ati avea 100 mp, doua cicluri de creste, primavera si toamna si o masina de filat gogosi!

Viermii de matase - notiuni generale
Speciile de viermi de matase crescute in Romania sunt: Bombyx Mori si Phylosamia Ricini. Aceste specii se adapteaza conditiilor climaterice din tara noastra. Valorifica eficient proteina din frunza de dud pentru obtinerea gogosilor crude de viermi de matase.

Cresterea viermilor de matase reprezinta o ramura importanta a zootehniei cu vechi traditii in tara noastra, indeosebi pentru calitatiile deosebite ale firului de matase care este considerat ”fibra de lux” a industriei textile.

Firul de matase naturala are o conductibilitate termica scazuta, rezistenta ridicata (este de 12 ori mai rezistent decat firul artificial) si se incarca cu electricitate mai putin decat firele artificiale. Datorita acestor proprietati este folosit in :

* Confectionarea parasutelor, fiind usoare, rezistente si elastice;
* Confectionarea sitelor de morarit;
* Izolarea unor conductori in industria electronica;
* Confectionarea atei chirurgicale (setolina); avand proprietatea de a se absorbi.

Crisalidele care se obţin dupa filarea gogosilor sunt considerate furaje foarte valoroase pentru pesti, porci , pasari datorita continutului mare de grasime 20- 22% si proteine. In industrie, crisalidele se folosesc la obtinerea sapunurilor de lux si a produselor cosmetice. Din crisalidele vii se obtine o substanta citostatica utilizata in medicină.

Sarcina (cleiul matasii) care rezulta in urma filarii gogosilor serveste la prepararea unor cleiuri speciale, a peliculei cinematografice si la prepararea unor solutii pentru protejarea obiectelor de arta în special a picturilor.

Un extract embrionar din ouale fluturilor de matase ” HUMANOFORT BOMBYX ” este folosit in insuficienta hepatica si sexuala, anemii, obezitate, surmenaj fizic si intelectual.

Afaceri cu viermi de matase
Afacerea cu viermi de matase consta in organizarea unei crescatorii intensive de viermi de matase cu capital privat destinata productiei de gogosi de matase. Exploatarea viermelui de matase este cu un risc minim si un efort redus.

Amelioararea genetica a viermilor de matase
Procesul de ameliorare la specia Bombyx mori este destul de anevoios.

In obiectivul ameliorarii viermilor de matase intra urmatoarele categorii de caractere:

* Caractere de productie (productia de gogosi si cantitatea de matase raportata pe gramul de oua;
* Caractere de reproductie (prolificitate si fecundate);
* Caractere de viabilitate in cele 4 stadii ale ciclului evolutiv;
* Caractere morfologice (dimensiunea si culoarea oualor, culoarea tegumentuluilarvelor, prezenta semnelor larvare, forma si culoarea gogosilor)

La indemana fermierului poate fi selectia, respectiv retinerea pentru reproductia a indivizilor cei mai corespunzatori (greutatea gogosilor crude, continutul de matase).

Parametrii tehnici cuprinsi in programul de ameliorare a vermilor de matase sunt urmatorii:

* Productia de gogosi: 40 kg / 1 cutie larve (20 000 larve);
* Perioada larvara: 26 de zile;
* Greutatea medie a gogosii crude: 2,2 grame;
* Greutatea incartamentului: 0,500 grame;
* Continutul in matase: 24 %;
* Lungimea fibrei: 1350 m;
* Finetea fibrei: denyer.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.54 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016