Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agenda: Ouale de consum sunt o problema? Ministerul agriculturii spune ca nu
Cele mai sanatoase oua de consum, cele mai ecologice, sunt cele care au cifra 0 inscriptionata pe ele, care ne indica si modul de crestere a gainii: in tarcuri in aer liber, ciugulind hrana organica. Asa era pe vremuri, la bunica vom spune.
Iar ouale care au cele mai multe efecte negative asupra organismului sunt cele inscriptionate cu cifra 3: gaini tinute in custi mici (baterii), intr-un spatiu chiar mai mic decat are o foaie de hartie A4 (1-6 gaini), in care sunt hranite cu substante nesanatoase. Cu cifra 2 sunt stampilate ouale ce provin de la gaini crescute in hale la sol (9-18 pasari pe m²), iar cu cifra 1, cele tinute in aer liber (4 m²/gaina).
Potrivit investigatiilor facute de asociatia „Vier Pfoten“ in mai multe magazine si supermarketuri din Romania, aproximativ doua treimi din ouale pe care le consumam provin de la gaini stresate, crescute in baterii foarte mici. Ouale stampilate cu cifra 3 se vand in 20 de magazine si 17 supermarketuri romanesti, in prezent in Romania oua functionand doar patru producatori de oua ecologice. Asociatia mai arata ca pretul oualor cel mai putin sanatoase, inscriptionate cu cifra 3, este de aproximativ 60 de bani, iar al celor de tip 0, este de circa 90 de bani.
Reactia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nu a intarziat. Acesta a tinut sa faca urmatoarele precizari: „unitatile avicole din Romania respecta legislatia comunitara atat in ceea ce priveste bunastarea gainilor, cat si legislatia referitoare la nutritia acestora; conform reglementarilor nationale, care transpun pe plan local directivele UE, tara noastra se afla pana la 1 ianuarie 2012 in perioada de tranzitie pentru cresterea gainilor ouatoare in baterii neimbunatatite, perioada in care unitatile avicole deruleaza proiecte de modernizare si de inlocuire a acestora.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News