Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agenţia de Pescuit şi Acvacultură, acuzată de proasta gestionare a 307 mil. euro


Mai multe ONG acuză Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) că nu a elaborat proceduri transparente şi corecte de gestionare a fondurilor de 307,6 milioane euro incluse în Programul Operaţional pentru Pescuit, blocând astfel folosirea banilor, scrie Curierul National. "Pentru a putea primi fondurile alocate României de Comisia Europeană, ANPA - Autoritatea de Management desemnată pentru gestionarea acestor fonduri - trebuia să pună la punct o serie de proceduri clare prin care să demonstreze că poate asigura corectitudinea şi transparenţa necesare gestionării fondurilor europene. Pe lângă întârzierile de peste doi ani (fondurile sunt disponibile de la 1 ianuarie 2007), responsabilii ANPA dau dovadă de lipsă de transparenţă", se arată într-o scrisoare deschisă adresată premierului Emil Boc şi ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, de Comitetul de Monitorizare a proiectului şi Coaliţia pentru Fonduri Structurale, citată de Mediafax. Scrisoarea este semnată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Societatea Ornitologică din România, Mare Nostrum (membri ai Comitetului de Monitorizare), Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Centrul de Asistenţă pentru ONG, Asociaţia Pro-Democraţia, Active Watch-Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, TerraMileniul III, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Alianţa Civică a Rromilor din România (din partea Coaliţiei pentru Fonduri Structurale).
Potrivit sursei citate, Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta a fost scoasă din lista de corespondenţă a Comitetului de Monitorizare în care este membră cu drept de vot, iar membrii Comitetului de Monitorizare nu au fost informaţi cu privire la stadiul şi rezultatele procesului de evaluare a ANPA.
Pescuitul este singurul sector în care România nu a absorbit niciun ban din fondurile de 230,7 milioane euro disponibile pentru perioada 2007-2013, prin Programul Operaţional pentru Pescuit. Acestor sume li se adaugă o cofinanţare de la bugetul de stat de 77 milioane euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministerul Agriculturii a anunţat, la 11 august, că până la acea dată 35 de proiecte, cu o valoare de 132 milioane de lei, au fost depuse pentru Programul Operaţional pentru Pescuit.
Proiectele de investiţii în domeniul piscicol au putut fi depuse începând cu 11 mai, deşi programul a fost aprobat încă din decembrie 2007.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016