Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agentia de Plati explica de ce nu este bine sa depunem in ultima zi dosarele pentru fonduri europene in agricultura

agentia-de-plati-explica-de-ce-nu-este-bine-sa-depunem-in-ultima-zi-dosarele-pentru-fonduri-europene-in-agricultura

Noutati in accesarea fondurilor europene pentru agricultura. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit ii sfatuieste pe fermierii care doresc sa acceseze fondurile europene destinate agriculturii sa nu depuna dosarele pentru cererea de fonduri agricole in ultima zi a sesiunii de depunere, pentru a putea beneficia de o "doua sansa" in situatia in care dosarul nu ar fi complet.


Potrivit Agentiei, beneficiarul care depune un dosar si la primire se constata ca acesta este incomplet, poate reveni cu dosarul completat sau refacut, in cadrul aceleiasi sesiuni de depunere. Insa, daca solicitantul se prezinta in ultima zi, acesta nu va mai avea timp sa se intoarca si pierde sesiunea de depunere. Cu alte cuvinte, a muncit in zadar.

Concluziile unei analize interne a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) au relevat ca volumul Cererilor de Finantare depuse in ultima zi a sesiunilor de primire a proiectelor este mult mai mare fata de volumul cererilor depuse in celelalte zile din perioada de desfasurare a sesiunii. Cei mai dezavantajati sunt solicitantii, acestia riscand sa piarda finantarea europeana nerambursabila.

Conform procedurilor de lucru ale APDRP, un beneficiar al carui proiect este evaluat ca neconform poate reveni cu dosarul refacut in cadrul aceleiasi sesiuni de primire a proiectelor. Trebuie avut in vedere ca o cerere de finantare poate fi declarata neconforma si redepusa de maximum doua ori in cadrul aceleiasi licitatii de proiecte.

Pentru a elimina riscul ca Cererea de Finantare sa nu poata fi depusa, sau, dupa caz, redepusa, APDRP sfatuieste solicitantii sa evite depunerea Cererilor de Finantare in ultima zi a sesiunii. In aceasta situatie, redepunerea dosarului, dupa corectarea unor documente sau altor erori de fond, imputabile solicitantului, nu mai este posibila pentru sesiunea in curs.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Astfel, numarul mare de dosare depuse in ultima zi duce la intarzieri inevitabile produse de intarzierea efectuarii conformitatii dosarelor de finantare de catre personalul APDRP, cu consecinte evidente asupra termenelor de emitere a rapoartelor de selectie.

Inregistrarea si procesarea cererilor de finantare se face la sediile Oficiilor Judetene pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP), prin Sistemul de Procesare a Cererilor de Dezvoltare Rurala (SPCDR). Acesta este un program computerizat special conceput pentru managementul documentelor aferente proiectelor de investitii.

Primul contact cu personalul APDRP se face pentru inregistrarea propriu-zisa a solicitarii, in urma caruia se emite electronic un bon de ordine, generat prin SPCDR. Fara aceasta prima inregistrare, fluxul de analiza al documentatiei nu poate continua. In aceasta etapa sunt necesare doar datele minime de identificare ale solicitantului si ale proiectului, de exemplu nume, prenume, CNP sau CUI, titlul proiectului, etc.

Emiterea bonului de ordine din SPCDR este posibila doar in intervalul de timp cat apelul de primire a proiectelor este deschis. De exemplu, in ultima zi de primire a cererilor de finantare, ultimul bon de ordine va fi emis la ora 1200, ora de inchidere a sesiunii, stabilita si anuntata catre beneficiari prin Anuntul Cererii de Proiecte pentru fiecare Masura de investitii derulata. Dupa ora stabilita de inchidere, sistemul se blocheaza automat, ceea ce inseamna ca nu se mai pot emite bonuri de ordine.

Din experienta practica si conform procedurilor interne de lucru, completarea datelor pentru emitere a bonului de ordine dureaza in medie 5 minute. La sediile OJPDRP exista un singur responsabil pentru aceasta operatiune. Astfel, in ultima zi de depunere a proiectelor, pot fi inregistrate si emise bonuri de ordine, in medie, pentru doar 48 de potentiali beneficiari.

Daca procesul de verificare a conformitatii poate continua si dupa inchiderea sesiunii, procesul de inregistrare a solicitarilor de finantare se va opri automat la ora anuntata.

Timpul de lucru calculat pentru verificarea conformitatii dosarului cererii de finantare este de 2-3 ore, in functie de complexitatea proiectului. Asadar, un expert poate, in opt ore de munca, sa verifice conformitatea pentru maxim 4 dosare. Avand in vedere ca in cadrul OJPDRP sunt in medie cate 6 experti cu atributii in verificarea conformitatii, rezulta ca numarul maxim de dosare care pot fi procesate pe zi este de 24.

Pentru a oferi acces cat mai multor solicitanti la finantarea europeana nerambursabila, APDRP ia masurile necesare pentru ca toate cererile sa fie inregistrate si procesate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton