Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) va începe, în a doua parte a acestui an, un proiect care vizează organizarea unei pieţe pentru tranzacţionarea peştelui
Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) va începe, în a doua parte a acestui an, un proiect care vizează organizarea unei pieţe pentru tranzacţionarea peştelui în câteva oraşe considerate a fi importante din punct de vedere piscicol şi economic.
„Vom demara, în a doua parte a acestui an, un proiect pentru organizarea unor licitaţii de peşte în şase oraşe importante din România, care se vor derula zilnic. Oraşele vizate sunt Constanţa, Galaţi, Tulcea, Bucureşti, Iaşi şi Craiova. În prezent, realizăm studiile de fezabilitate pentru a cunoaşte locaţiile cu potenţial piscicol şi economic, dar şi pentru o estimare a costurilor necesare concretizării acestui proiect”, a declarat recent preşedintele ANPA, Valentin Bucks.
Reprezentantul Agenţiei a precizat că un astfel de proiect se poate realiza doar în colaborare cu consiliile locale din oraşele menţionate deoarece acestea trebuie să pună la dispoziţie clădirile unde se vor organiza aceste licitaţii, locaţiile fiind adecvate depozitării, atât a peştelui proaspat, cât şi a celui congelat. „Zilnic, vor avea loc tranzacţii cu peşte între pescari sau asociaţiile de pescari şi cumpărătorii acreditaţi de ANPA, acestea fiind înregistrate electronic într-un sistem. Va exista un fel de arena unde cei care participă la licitaţie vor vedea pe un ecran toate cantităţile de peşte scoase la vânzare, speciile şi preţurile de pornire. În prezent, un astfel de mecanism functionează cu succes în multe din statele UE”, a subliniat preşedintele ANPA. Bucks a mai menţionat că în România nu poate fi creată o bursă a peştelui în sensul tradiţional, pentru că nu avem deocamdată o bursă puternică de mărfuri, în prezent existând percepţia că tot ceea ce nu se vinde se înscrie la bursă...
România va beneficia, prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP), de fonduri de peste 307 milioane de euro, până în anul 2013, pentru finanţarea investiţiilor în domeniul pescuitului, acvaculturii şi procesării, precum şi pentru dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti, din care 230,714 milioane de euro reprezintă contribuţia UE, diferenţa fiind asigurată din bugetul naţional. Acvacultura din România are nevoie de investiţii de două-trei ori mai mari decât fondurile care vor veni de la Uniunea Europeană în acest sector, pentru a putea fi competitivă pe piaţa europeană, conform declaraţiilor patronatelor din sector. România are, la ora actuală, în jur de 60.000 de hectare de ferme piscicole în producţie, dar poate susţine pâna la 100.000 de hectare, în condiţiile în care are potenţial şi resurse pentru a creşte producţia de peşte în acvacultură. În 1988, România realiza o producţie de peste de 78.000 de tone, iar în prezent, de doar 12.000 de tone din acvacultura, importând în jur de 50-60.000 de tone de peşte oceanic şi marin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Informatia de Severin
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura