Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traian Băsescu susţine înfiinţarea unei agenţii care să gestioneze fondurile europene


În cadrul întâlnirii de luni de la Cotroceni s-a discutat posibilitatea înfiinţării unei entităţi de tip agenţie, care să se afle în subordinea premierului şi să se ocupe de fondurile structurale, a precizat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.
"Am susţinut o propunere care a fost făcută ca de fondurile structurale, de trunchiul lor comun, să se ocupe o entitate în subordinea premierului. De fapt, aici vorbim de o formulă de corupţie generalizată. La ora actuală, cea mai mare corupţie în România este aici, în zona fondurilor structurale, când vorbim de funcţionarii publici", a precizat Pambuccian la finalul întâlnirii care i-a reunit la Cotroceni pe preşedintele Traian Băsescu şi pe membri ai arcului guvernamental.



El a explicat că este vorba despre o entitate de tip agenţie, care se se afle în subordinea premierului care să preia atribuţiile pe care le are în momentul de faţă organismul din subordinea Ministerului de Finanţe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h



"Am mai propus ca evaluările să fie făcute de un corp de evaluatori cărora dosarele să le fie înaintate în mod aleator pentru că toată această corupţie pleacă din momentul evaluării şi merge mai departe până în zona de finalitate. Din cauza asta avem în momentul de faţă o absorbţie extrem de scăzută. Nu confundaţi numărul de dosare care au primit dreptul de a fi finanţate cu absorbţia efectivă. Absorbţia este undeva la 2%, este absolut revoltător pentru că noi ne împrumutăm pentru a putea menţine toată această societate în funcţiune şi în acelaşi timp nu utilizăm aceşti bani la care avem dreptul. Or aici în mod clar, evident, corupţia este principala cauză", a explicat Pambuccian. El a spus că şi şeful statului, şi ceilalţi participanţi la discuţie, au fost de acord că trebuie stopată corupţia din zona fondurilor structurale.

Varujan Pambuccian a mai precizat că s-a discutat despre Legea pensiilor, minorităţile fiind de acord cu propunerea preşedintelui ca vârsta de pensionare pentru femei să fie de 63 de ani.

A fost abordată de asemenea problema bugetului de anul viitor, deputatul minorităţilor Aurel Vainer făcând o propunere legată de o analiză rapidă a structurii deficitului de cont curent în vederea echilibrării bugetului, acolo unde este posibil. "Am continuat cu punctul nostru de vedere pe care îl menţinem la fel de ferm legat de reducerea cotei unice", a precizat Pambuccian.

"De asemenea am prezentat punctul nostru de vedere legat de legea salarizării - noi am dori să se plece de la 2 premise foarte clare - anvelopa totală să fie cea depre care s-a discutat, cea fixă, iar grila să fie menţinută aşa cum este. La aceste două chestiuni fixe am adăugat două variabile, una care ar ţine de o indexare care să fie făcută uniform pe grilă, anul viitor, un procent care urmează să fie calculat, iar a doua fiind legată de o compensare, tot pentru anul viitor, care să fie acordată veniturilor sub 1.000 de lei", a mai spus Varujan Pambuccian.

El a arătat că membrii coaliţiei urmează a trage concluziile întâlnirii de la Palatul Cotroceni în cadrul unei reuniuni care va avea loc luni seara, de la ora 19.00. "Concluziile o să le tragem în seara asta la întâlnirea coaliţiei. Iată, numai la legea salarizării au fost patru variante de propuneri", a spus Pambuccian.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016