Reprezentantii filialei locale a producatorului de zahar Agrana sunt sceptici privind viitorul industriei in care isi desfasoara activitatea in conditiile in care reglementarile Uniunii Europene va aduce producatorii in situatia de a nu mai avea materie prima, productia locala de sfecla fiind limitata.
Reprezentantii filialei locale a producatorului de zahar Agrana sunt sceptici privind viitorul industriei in care isi desfasoara activitatea in conditiile in care reglementarile Uniunii Europene va aduce producatorii in situatia de a nu mai avea materie prima, productia locala de sfecla fiind limitata.
“Daca nu se va schimba nimic in reglementarile UE care vor intra in vigoare din octombrie, atunci estimez ca intr-un an Agrana nu va mai putea produce zahar in Romania . Ne vom limita la activitatea de comert pe acest segment pentru ca nu vom mai putea recurge la furnizorii traditionali de materie prima. In prezent, noi aducem zaharul brut din Brazilia, din octombrie 2009, fiecare producator va trebui sa se descurce”, a declarat Johann Patocka, CEO Agrana Romania.
Drept urmare, oficialul Agrana Romania a precizat ca investitiile planuite pentru acest an pe segmentul zahar, care asigura 80% din cifra de afaceri, au fost inghetate pana in octombrie. Bugetul companiei pentru investitii a fost in jur de 5 milioane de euro in fiecare an de prezenta pe piata autohtona.
Referitor la vanzarile inregistrate in T1 2009, executivul Agrana vorbeste despre o usoara scadere pe fondul crizei economice care a determinat clientii sa fie mai precauti cu privire la contractele incheiate. Pe segmentul zahar, Agrana are clienti precum Nestle, Kraft sau Cadbury.
In momentul de fata, strategia de investitii a companiei a vizat fabrica de amidon din Tandarei, judetul Ialomita, unde Agrana a alocat 40.000 de euro alaturi de contributia autoritatilor locale de 60.000 de euro in vederea realizarii unei conducte de gaz care poate alimenta fabrica de amidon/glucoza.
Citeste mai mult in Business Standard
Reprezentantii filialei locale a producatorului de zahar Agrana sunt sceptici privind viitorul industriei in care isi desfasoara activitatea in conditiile in care reglementarile Uniunii Europene va aduce producatorii in situatia de a nu mai avea materie prima, productia locala de sfecla fiind limitata.
“Daca nu se va schimba nimic in reglementarile UE care vor intra in vigoare din octombrie, atunci estimez ca intr-un an Agrana nu va mai putea produce zahar in Romania . Ne vom limita la activitatea de comert pe acest segment pentru ca nu vom mai putea recurge la furnizorii traditionali de materie prima. In prezent, noi aducem zaharul brut din Brazilia, din octombrie 2009, fiecare producator va trebui sa se descurce”, a declarat Johann Patocka, CEO Agrana Romania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Drept urmare, oficialul Agrana Romania a precizat ca investitiile planuite pentru acest an pe segmentul zahar, care asigura 80% din cifra de afaceri, au fost inghetate pana in octombrie. Bugetul companiei pentru investitii a fost in jur de 5 milioane de euro in fiecare an de prezenta pe piata autohtona.
Referitor la vanzarile inregistrate in T1 2009, executivul Agrana vorbeste despre o usoara scadere pe fondul crizei economice care a determinat clientii sa fie mai precauti cu privire la contractele incheiate. Pe segmentul zahar, Agrana are clienti precum Nestle, Kraft sau Cadbury.
In momentul de fata, strategia de investitii a companiei a vizat fabrica de amidon din Tandarei, judetul Ialomita, unde Agrana a alocat 40.000 de euro alaturi de contributia autoritatilor locale de 60.000 de euro in vederea realizarii unei conducte de gaz care poate alimenta fabrica de amidon/glucoza.
Citeste mai mult in Business Standard
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News