Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agricultorii nu vor sa se asocieze, chiar daca impreuna ar putea face mai multe si si-ar putea vinde recoltele mai profitabil
Uniunea Europeana da bani pentru sustinerea asocierii producatorilor, dar fara niciun rezultat notabil. Varianta cea mai placuta pentru tarani ar fi, dupa cum ei sustin, sa nu-si mai bata capul cu comercializarea produselor, care sa fie cumparate direct, dar la preturi onorabile pentru ei. Oricum, totul sa fie separat, pentru a nu fi furati la bani de ceilalti. In plus, fiscalizarea care ar interveni in cazul asocierii ii face pe agricultori sa prefere in continuare vanzarile individuale, direct in piete.
Doar cinci proiecte au fost depuse, pana in prezent, pentru Masura 142 "Infiintarea grupurilor de producatori" din cadrul PNDR, valoarea totala fiind de 491.877 de euro, ceea ce reprezinta doar 2,36% din suma alocata pentru aceasta masura in intervalul 2007-2009. "Este masura din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pe care s-au depus cele mai putine proiecte. Ceea ce ii impiedica pe oameni sa depuna cereri de finantare pe aceasta masura este reticenta la asociere. Desi comercializarea produselor prin intermediul grupurilor de producatori aduce o serie de avantaje, implica si fiscalizarea. Astfel, multi dintre producatori, prefera sa vanda in continuare in piete", a declarat, pentru NewsIn, directorul Directiei Strategii, Politici si Programe de Dezvoltare Rurala, din Ministerul Agriculturii, Rodica Matei. Potrivit acesteia, comercializarea prin grupurile de producatori faciliteaza accesul pe piata de desfacere din marile magazine si da posibilitatea impunerii unui pret pe piata.
Rodica Matei a mai adaugat ca pentru incurajarea producatorilor in a se asocia ar trebui redus nivelul TVA-ului si al impozitelor pe care acestia trebuie sa le achite cand comercializeaza prin intermediul grupului sau chiar exceptarea acestora de la plata pentru o perioada de timp.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Ziua
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura