Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultorii nu vor sa se asocieze, chiar daca impreuna ar putea face mai multe si si-ar putea vinde recoltele mai profitabil


Uniunea Europeana da bani pentru sustinerea asocierii produ­catorilor, dar fara niciun rezultat notabil. Varianta cea mai placuta pentru tarani ar fi, dupa cum ei sustin, sa nu-si mai bata capul cu comercializarea produselor, care sa fie cumparate direct, dar la preturi onorabile pentru ei. Oricum, totul sa fie separat, pentru a nu fi furati la bani de ceilalti. In plus, fiscalizarea care ar interveni in cazul asocierii ii face pe agricultori sa prefere in continuare vanzarile individuale, direct in piete.


Doar cinci proiecte au fost depuse, pana in prezent, pentru Masura 142 "Infiin­tarea grupurilor de produ­catori" din cadrul PNDR, valoarea totala fiind de 491.877 de euro, ceea ce reprezinta doar 2,36% din suma alocata pentru aceasta masura in intervalul 2007-2009. "Este masura din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pe care s-au depus cele mai putine proiecte. Ceea ce ii impiedica pe oameni sa depuna cereri de finantare pe aceasta masura este reticenta la asociere. Desi comercializarea produselor prin intermediul grupurilor de producatori aduce o serie de avantaje, implica si fiscalizarea. Astfel, multi dintre producatori, prefera sa vanda in continuare in piete", a declarat, pentru NewsIn, directorul Directiei Strategii, Politici si Programe de Dezvoltare Rurala, din Ministerul Agriculturii, Rodica Matei. Potrivit acesteia, comer­cializarea prin grupurile de producatori faciliteaza accesul pe piata de desfacere din marile magazine si da posibilitatea impunerii unui pret pe piata.

Rodica Matei a mai adau­gat ca pentru incurajarea producatorilor in a se asocia ar trebui redus nivelul TVA-ului si al impozitelor pe care acestia trebuie sa le achite cand comer­cializeaza prin intermediul grupului sau chiar exceptarea acestora de la plata pentru o perioada de timp.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Ziua
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016