Exclusiv
Publicat in: Stiri
Uniunea Europeana da bani pentru sustinerea asocierii produ­catorilor, dar fara niciun rezultat notabil. Varianta cea mai placuta pentru tarani ar fi, dupa cum ei sustin, sa nu-si mai bata capul cu comercializarea produselor, care sa fie cumparate direct, dar la preturi onorabile pentru ei. Oricum, totul sa fie separat, pentru a nu fi furati la bani de ceilalti. In plus, fiscalizarea care ar interveni in cazul asocierii ii face pe agricultori sa prefere in continuare vanzarile individuale, direct in piete.


Doar cinci proiecte au fost depuse, pana in prezent, pentru Masura 142 "Infiin­tarea grupurilor de produ­catori" din cadrul PNDR, valoarea totala fiind de 491.877 de euro, ceea ce reprezinta doar 2,36% din suma alocata pentru aceasta masura in intervalul 2007-2009. "Este masura din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pe care s-au depus cele mai putine proiecte. Ceea ce ii impiedica pe oameni sa depuna cereri de finantare pe aceasta masura este reticenta la asociere. Desi comercializarea produselor prin intermediul grupurilor de producatori aduce o serie de avantaje, implica si fiscalizarea. Astfel, multi dintre producatori, prefera sa vanda in continuare in piete", a declarat, pentru NewsIn, directorul Directiei Strategii, Politici si Programe de Dezvoltare Rurala, din Ministerul Agriculturii, Rodica Matei. Potrivit acesteia, comer­cializarea prin grupurile de producatori faciliteaza accesul pe piata de desfacere din marile magazine si da posibilitatea impunerii unui pret pe piata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Rodica Matei a mai adau­gat ca pentru incurajarea producatorilor in a se asocia ar trebui redus nivelul TVA-ului si al impozitelor pe care acestia trebuie sa le achite cand comer­cializeaza prin intermediul grupului sau chiar exceptarea acestora de la plata pentru o perioada de timp.

Citeste mai mult in Ziua

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton