Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agricultura a ramas fara centura de siguranta
Guvernele de dupa 1989 au afirmat ca agricultura este prioritara. Insa banii alocati de la buget demonstreaza contrariul, scrie Romania Libera in editiaq de astaz. Autoritatile spun ca, pentru a trece peste criza economica, trebuie facuta reforma, dar aceasta presupune, in primul rand, investitii, spun fermierii.
O investitie importanta este procurarea de animale de prasila cu valoare mare din punct de vedere genetic. Directorul PIC Romania, Ioan Ladosi, spune ca "din pacate, in ultimele sase luni, numarul investitiilor din acest domeniu s-a diminuat drastic". Criza financiara actuala are o influenta indirecta asupra productiei com-paniilor de genetica, prin faptul ca exista o dependenta a acestora fata de puterea financiara a fermierilor. "In 2008, efectivul matca din fermele de reproductie suina a scazut cu opt la suta", declara Ladosi.
Pe langa aceasta, productia de suine parcurge "propria criza, care a inceput de peste un an si jumatate, cand au crescut extrem de mult preturile la furaje", spune directorul PIG.AT.Srl, Martin Pissnitz.
Criza financiara nu presupune o reducere a preturilor geneticii la suine, pentru ca preturile sunt "reglate de piata europeana si, in al doilea rand, profitul mare nu este la fermier, ci la prelucratorii de carne si la lanturile comerciale", a mai spus Pissnitz. Investitia in genetica suina "se regaseste in costul de productie (productie de carne – n.r.) intr-o proportie de maxim 3-4 la sua", afirma Ladosi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura