Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura, distrusă de colectivizare


Colectivizarea a eliminat proprietatea agricolă din România şi i-a transformat pe ţărani în hoţi şi mincinoşi, de sărăcie şi nevoie. Numărul din 11 februarie al "Scînteii" este dedicat, în mare majoritate, agriculturii, în special aniversării a 40 de ani de la declanşarea cooperativizării.
Colectivizarea agriculturii româneşti a fost oficial impusă prin rezoluţia Plenarei Partidului Muncitoresc Român (transformat apoi în PCR) din 3-5 martie 1949. Modelul sovietic de organizare a producţiei agricole în gospodării agricole colective (GAC), devenite ulterior cooperative agricole de producţie (CAP), a fost impus cu o brutalitate inspăimântătoare. Inclusiv Nicolae Ceauşescu, care a trecut şi prin funcţia de ministru al agriculturii în acea perioadă, a ordonat reprimarea, arestarea şi deportarea ţăranilor care se împotriveau colectivizării.

Conform datelor prezentate de Academia Civică, în primii ani de după reforma agrară, comuniştii au promis că nu vor face colhozuri. Au fost introduse, în schimb, cotele obligatorii, prin care ţăranii erau constrânşi să cedeze cantităţi însemnate din recoltă. Cine se sustrăgea cotelor era considerat „sabotor“, fiind arestat şi condamnat. După Plenara PMR din 3-5 martie 1949, ţăranii au fost împărţiţi în trei categorii: „săraci“, „mijlocaşi“ şi „chiaburi“.

În primii ani de după plenară, activiştii trimişi pe teren erau refuzaţi şi goniţi. În multe comune au avut loc răscoale şi lupte cu trupele de miliţie, au fost morti, răniţi, condamnaţi şi deportaţi. După datele comunicate chiar de PMR, au avut loc între 1949-1952 peste 80.000 de arestări de ţărani, dintre care 30.000 finalizate cu sentinţe cu închisoarea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016