Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura ecologica in Parcul National Muntii Macinului

Circa 15 fermieri tulceni care practica agricultura ecologica pe terenuri aflate in imediata vecinatate a Parcului National Muntii Macinului isi vand produsele ecologice in strainatate la preturi de doua ori mai mari decat cele din Romania, informeaza Agerpres.
In urma cu aproape un an, in cadrul unui proiect derulat de Administratia Parcului, fermierilor din comunele din apropierea ariei naturale rezervate li s-au prezentat beneficiile practicarii agriculturii ecologice, doar 15 fermieri din Macin, Greci si Cerna acceptand sa isi omologheze produsele ca fiind ecologice si sa semneze contracte cu firme din Olanda, Danemarca si Germania.

"Localnicii cultiva traditional de 300 de ani, insa, ca sa isi poata vinde produsele cu eticheta de ecologic, trebuie sa le omologheze si sa realizeze conversia culturilor. Cel mai greu a fost sa-i convingem pe oameni ca facand acelasi lucru pe care-l fac de multi ani, vor putea sa-si vanda produsele la preturi de aproape doua ori mai mari si reusita noastra a fost atunci cand le-am gasit piata de desfacere", a declarat directorul Parcului, Viorel Rosca.

In plus, in apropierea localitatii Greci, o firma daneza va construi un depozit pentru cerealele ecologice produse in apropierea parcului. "Faptul ca in zona Parcului si in vecinatate se cultiva ecologic ne asigura ca oamenii protejeaza mediul fara a-si propune asta. Interesul nostru a fost sa promovam o astfel de agricultura ca omul sa simta ca Parcul National poate sa-l ajute sa gaseasca alternative de valorificare mai buna a produselor", a afirmat directorul Rosca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


In momentul de fata cei 15 fermieri cultiva circa 1.000 de hectare cu grau, orz si secara, la nivel national judetul Tulcea fiind recunoscut drept unul din judetele cu cel mai mare potential pentru agricultura ecologica.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016