Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura in 2017 - 5 idei de afaceri profitabile

agricultura-in-2017-5-idei-de-afaceri-profitabile

Romania are o adevarata istorie in domeniul agriculturii. Supranumita in trecut „granarul Europei”, Romania ar putea pe buna dreptate sa-si recastige renumele cu usurinta. Fertilitate solului, dar si clima temperata sunt doar doua dintre avantajele plaiului nostru. Totodata, agricultura traditionala este foarte comuna in Romania, lucru apreciat si ravnit in Europa de Vest.


Daca te simti atras de acest domeniu si te gandesti sa iti lansezi propria afacere, iti oferim cateva idei care, cu multa straduinta si investitii inteligente, se vor dovedi profitabile.

1. Rapita
Uleiul de rapita a captat atentia a foarte multi specialisti din diferite domenii. Utilizat atat in industria grea, cat si in cea farmaceutica, uleiul de rapita devine incet, incet si o sursa viabila de combustibil. Pe langa beneficiile enumerate, rapita mai este si o cultura putin capricioasa, care scuteste fermierul de prea multe griji in timpul verii, reusind sa ajunga la maturitate inaintea secetelor de vara.

Productia medie de rapita este estimata in jurul a 2000 – 3000 kilograme la hectar, iar daca investitiile sunt mai mari, poate ajunge si la 4 - 5 tone la hectar. Pretul este de aproximativ 1,4 – 1,5 lei per kilogram, deci, in pofida investitiilor necesare, profitul va rascumpara eforturile tale. Iata de ce, cultura de rapita este o idee de afacere profitabila in agricultura, utilizarea plantei de rapita fiind din ce in ce mai solicitata si apreciata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

2. Catina
Asemeni plantei de ceai, catina are utilizari multiple. Industria prelucratoare a plantei de catina a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii ani, iar aceasta crestere se mentine pana in prezent.
Investitiile pot parea destul de mari la inceput – circa 3000 de euro, insa profitul se va adeveri a fi unul pe masura in timp. Peste 3, 4 ani dupa plantare poti ajunge la o productie de 10 – 13 tone la hectar, costul pentru un kilogram fiind estimat la 7 – 10 lei.  Facand cateva calcule simple, vei vedea de ce atat de multi agricultori opteaza pentru acest tip de afacere.

3. Fructele de padure
Murele, zmeura sau capsunele nu sunt doar o sursa de placere si delectare, ci si o sursa buna de venit. Deoarece cresc in conditii speciale si au nevoie de multa atentie in recoltare si nu numai, pretul acestora creste semnificativ, facandu-le astfel adevarate produse pretioase.
In dependenta de soi, productia variaza intre 15 – 20 de tone la hectar, in al V-lea an de la plantare. Pe piata, fructele se vand la 15 – 20 de lei pe kilogram.

4. Plantatie de nuci
Nucul este probabil printre cei mai des intalniti copaci plantati in gospodariile rurale. Clima temperata a Romaniei este prielnica nucilor, acestea fiind foarte sanatoase, bogate in iod, vitamine, minerale si acizi grasi.

Plantarea pomilor de nuc nu este o afacere tocmai usoara, din cauza investitiilor foarte mari si a timpului de asteptare a primei roade. In pofida acestor greutati, tot mai multi aleg sa se ocupe de aceasta afacere, care este una de viitor, cu profituri mari si ingrijiri minime.

Pe langa miezul de nuca, care se vinde cu 25 – 50 de lei kilogramul, poti profita si de cojile fructului, axul din interior, frunzele pomului etc. Productia la un hectar este estimata la 3 – 5 tone, roadele acestea fiind valabile in anul 5 – 7 de la plantare.

5. Ricinul
In pofida faptului ca este o planta extrem de toxica, uleiul de ricin, extras din semintele plantei respective, are proprietati medicinale, chimice si cosmetice uimitoare, fiind folosit pe larg la ingrijirea parului, a pielii si a unghiilor, in cure de slabit sau in tratarea bolilor gastro-intestinale.

Chiar daca investitiile in plantarea unui hectar de ricin se ridica la 1300 – 1500 de euro, productia este una abundenta – aproape 1700 de kilograme la hectar. Luand in considerare pretul unui kilogram de samanta de ricin, care este de 100 – 150 de lei pe kilogram, e usor sa calculezi profitul. Investitia, cu siguranta, este una meritata.

Inainte de a te decide daca vrei sa intreprinzi activitati agricole, asigura-te ca te documentezi foarte bine. Agricultura, desi profitabila, se poate dovedi un domeniu plin de provocari. Asigura-te ca intelegi riscurile implicate, precum si influenta neasteptata a evenimentelor meteorologice sau invazia parazitilor. Nu te baza doar pe avantaje

Roadele afacerilor in domeniul agricol vor veni abia peste ceva timp, asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare. Nu in ultimul rand, asigura-te ca alegi cele mai bune produse si o tehnica performanta. Daca investitiile sunt mari, si rezultatele vor fi pe masura. Aceasta este regula de aur in orice afacere.

Incepe cu semintele – prima investitie importanta. Samanta buna iti va aduce roada buna, un adevar indiscutabil, de aceea fii atent ce alegi, aici nu e cazul sa te zgarcesti. O solutie ar fi produsele de marca Dekalb - lideri in ceea ce priveste producerea semintelor de calitate superioara. Alegerea e destul de mare – depinde de tine sa stii ce-ti doresti si ce ti se potriveste mai mult. Mult succes!


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.86 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016