
"Agricultura românească este de patru ori mai puţin asigurată decât media europeană", a declarat marţi secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu, la un forum privind managementul riscurilor, citat de Mediafax.
El a arătat că în ultimii ani piaţa asigurărilor agricole a înregistrat un trend ascendent şi va continua să se dezvolte, având în vedere necesitatea managementului riscurilor în agricultură, în special a celor cauzate de schimbările climatice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Albu a menţionat că dezvoltarea instrumentelor destinate acestui sector ar trebui să vizeze poliţe "complete şi complexe", care să cuprindă o arie mai largă de interese ale agricultorilor, şi nu doar culturile.
Şeful Biroului Băncii Mondiale în România, Benoit Blarel, a enumerat mai multe tipuri de riscuri la care este supusă agricultura, printre care riscul variaţiilor de preţuri şi riscurile care privesc producţia.
Totodată, el a arătat că fermierii pot apela la strategii ex-ante pentru a scădea impactul acestor riscuri, cum ar fi diversificarea culturilor şi adaptarea lor la condiţiile climatice sau utiliizarea unor seminţe performante.
Blarel a arătat că există o mare varietate de instrumente pentru managementul riscurilor, care pot fi combinate cu investiţii în sisteme de irigaţii şi material săditor performant.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News