
"Agricultura românească este de patru ori mai puţin asigurată decât media europeană", a declarat marţi secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu, la un forum privind managementul riscurilor, citat de Mediafax.
El a arătat că în ultimii ani piaţa asigurărilor agricole a înregistrat un trend ascendent şi va continua să se dezvolte, având în vedere necesitatea managementului riscurilor în agricultură, în special a celor cauzate de schimbările climatice.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Albu a menţionat că dezvoltarea instrumentelor destinate acestui sector ar trebui să vizeze poliţe "complete şi complexe", care să cuprindă o arie mai largă de interese ale agricultorilor, şi nu doar culturile.
Şeful Biroului Băncii Mondiale în România, Benoit Blarel, a enumerat mai multe tipuri de riscuri la care este supusă agricultura, printre care riscul variaţiilor de preţuri şi riscurile care privesc producţia.
Totodată, el a arătat că fermierii pot apela la strategii ex-ante pentru a scădea impactul acestor riscuri, cum ar fi diversificarea culturilor şi adaptarea lor la condiţiile climatice sau utiliizarea unor seminţe performante.
Blarel a arătat că există o mare varietate de instrumente pentru managementul riscurilor, care pot fi combinate cu investiţii în sisteme de irigaţii şi material săditor performant.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News