Exclusiv
Publicat in: Stiri
Agricultorii viitorului ar putea cultiva recoltelor in apa sarata pentru a se adapta contextului in care resursele de apa potabila ale pamantului sunt din ce in ce mai rare, potrivit unor cercetatori de la revista Science, informeaza BBC, citat de GreenReport.

„Resursele de apa proaspata sunt foarte limitate, iar cele mai multe sunt folosite pentru consum. Incet incet o sa fie profitabil sa ne gandim la ape sarate si marine ca o resursa”, a declarat profesorul Jelte Rozema de la departamentul de ecologie al Universitatii Libere din Amsterdam.

Daca profesorul Rozelma vorbeste despre adaptarea plantelor la soluri saraturate sau, si mai drastic, la cultivarea unor specii direct in ape sarate, opinie care este lesne de inteles prin particularitatile geoclimatice ale Olandei, in tara noastra s-au efectuat numeroase studii privind solurile saraturate, metode de desalinizare sau adaptarea unor soiuri de cultura la acele conditii pedologice, informeaza recolta.eu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h


Documente ataşate:
cercetari privind automatizarea si optimizarea tehnologiei de desalinizare, efectuate de profesorul Nitescu

Productivitatea din multe zone agrare ale lumii a scazut din cauza nivelului de sare din resursele de apa. In prezent, doar 1% din apa lumii este proaspata.

„Salinizarea este ireversibila”, a mai spus profesorul Rozema. "Mai devreme sau mai tarziu omenirea trebuie sa accepte ca lumea este din ce in ce mai salina”, a mai adaugat acesta.

Recoltele viitorului ar putea fi plante care cresc in ape sarate sau in gurile raurilor. Printre aceste plante, iarba sarata si varza de mare sunt consumate de mii de ani dar doar recent intra in discutie si potentialul lor de substitut pentru legumele traditionale.

Varza de mare de exemplu este cultivata si comercializata deja in Olanda.

"O companie cultiva varza de mare pe plaje din pietris si este un mare succes in Olanda”, a mai declarat profesorul Rozema.

De mai mult de 30 de ani se desfasoara experimente de modificare genetica in intentia de a creste toleranta graului sau orezului la sare, fara rezultate probabile pana in prezent.

Prof. dr. Jelte Rozema
Telefon:+31 20 59 87055
jelte.rozema [at] ecology.falw.vu.nl

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016