Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar va amâna acţiunea de protest de pe 20 octombrie

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe - Agrostar - a comunicat joi că amână acţiunea de protest stabilită pentru data de 20 octombrie, aceasta urmând să fie organizată la cinci zile după investirea noului guvern.


"Datorită instabilităţii politice care a generat căderea Guvernului României condus de Emil Boc prin Moţiunea de cenzură din data de 13 octombrie 2009, neavând partener de dialog abilitat să rezolve problemele agriculturii, s-a hotărât amânarea acţiunii de protest la cinci zile după investirea noului guvern de către Parlamentul României.

Federaţia „Agrostar” va continua acţiunile de protest până la rezolvarea revendicărilor şi a problemelor grave din agricultura României", precizează în comunicat preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Circa 500 de agricultori, membri ai Federaţiei Agrostar, au pichetat în 29 septembrie sediul Guvernului şi pe cel al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, pentru a protesta faţă de problemele cu care se confruntă acest sector.

Preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan, declara, în 29 septembrie, că Agrostar va organiza un miting în 20 octombrie, la care sunt aşteptaţi mii de agricultori, aceştia fiind nemulţumiţi de rezultatele pichetelor de marţi de la sediul MAPDR şi de la cel al Guvernului.

Agrostar a cerut reducerea cu 50% a preţului la motorină din cel practicat la pompă, trecerea Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) la MAPDR, acordarea de garanţii guvernamentale de 100% pentru obţinerea de credite pentru realizarea investiţiilor din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), reducerea TVA la 5% pe întreaga filieră de produs (produs agricol, procesator, comerciant), plata la zi a tuturor restanţelor financiare către producătorii agricoli din ajutoarele de stat conform legislaţiei în vigoare, inclusiv acordarea diferenţei de curs valutar pentru plăţile pe suprafaţă, acordarea sprijinului financiar în sectorul legume -fructe(minimis) aferent anului 2009 către formele asociative.

De asemenea, Agrostar a cerut transferarea, cu titlu gratuit, a păşunilor, fâneţelor, clădirilor, instalaţiilor şi maşinilor agricole din domeniul public sau privat al autorităţilor publice locale sau centrale sau al altor instituţii ale statului către forme asociative, precum şi facilităţi pentru realizarea de investiţii pentru construirea de depozite, silozuri zonale pentru sectorul horticol, cereale şi plante tehnice, abatoare şi puncte de verificare a sectorului zootehnic de către asociaţii.

Federaţia Agrostar, cea mai mare organizaţie sindicală din domeniul agricol, a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilor şi fermierilor).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016