Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AIPC: Delistarea Avicola Braşov nu e legală


Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) semnalează Comisiei Naţionale a Valorilor Mobliare (CNVM) că delistarea Avicola Braşov (AVLE) nu respectă toate cerinţele reglementărilor privind retragerea de la tranzacţionare. Potrivit preşedintelui Asociaţiei, Dumitru Beze, nu sunt îndeplinite condiţiile referitoare la numărul de tranzacţii şi nici la procentul din totalul acţiunilor transferate în ultimul an. Delistarea unei firme ca urmare a hotărârii acţionarilor se poate realiza dacă pentru acel emitent s-au înregistrat, în cele 12 luni anterioare publicării convocatorului, cel mult 50 de tranzacţii, cu excepţia transferurilor efectuate între persoane implicate, iar numărul de titluri a reprezentat cel mult 1% din capital, potrivit unei dispuneri de măsuri a CNVM.
De asemenea, potrivit legislaţiei pieţei de capital, doar acţionarul care deţine mai mult de 95% din acţiunile unei societăţi are dreptul să ceară celorlalţi investitori să îi vândă titlurile pe care le are în portofoliu, înainte de delistarea firmei respective. "În această situaţie convocarea Adunării Generale a acţionarilor pentru data de 17 august, având ca prim punct pe ordinea de zi aprobarea retragerii de la tranzacţionare, este fără temei", se arată într-un comunicat al AIPC citat de Mediafax.
Consiliul de Administraţie al firmei a convocat acţionarii la 17 august pentru a decide asupra delistării şi transformării într-o societate de tip închis. În cadrul şedinţei va fi prezentat şi raportul întocmit de un evaluator independent şi aprobarea preţului care urmează să fie plătit în cazul retragerii acţionarilor. CNVM i-a cerut de mai multe ori lui Ioan Popa, proprietarul firmei, să înainteze documentaţia necesară derulării ofertei publice de preluare obligatorie la producătorul de carne de pasăre. Popa deţine 70,82% din acţiunile Avicola Braşov, potrivit ultimelor raportări, iar potrivit legislaţiei pieţei de capital acţionarii care depăşesc participaţia de 33% sunt obligaţi să depună la CNVM, în termen de 15 zile, un prospect de ofertă publică de preluare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


curierul national
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016