Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alcedo, preluata de japonezii de la Sumitomo?

alcedo-preluata-de-japonezii-de-la-sumitomo

Piata pesticidelor: Alcedo infirma informatia referitoare la finalizarea tranzactiei de preluare de catre concernul japonez Sumitomo. Tranzactia prin care Grupul Alcedo, lider pe piata de distributie a produselor de protectia plantelor din Romania, ar urma sa fie preluat de catre concernul japonez Sumitomo Corporation nu a fost inca finalizata, precizeaza, marti, intr-un comunicat de presa, Casa de Avocatura "Bostina si Asociatii", reprezentantul legal al companiei romanesti.


Astfel, Casa de Avocatura "Bostina si Asociatii" a fost imputernicita de catre presedintele Grupului Alcedo, Nicolae Sandulescu, sa infirme informatia conform careia tranzactia de preluare a Grupului, cel mai mare distribuitor de produse pentru protectia plantelor si a semintelor certificate din Romania, de catre Sumitomo Corporation s-ar fi incheiat.

"Faptul ca o autoritate a statului a eliberat un aviz pozitiv la o cerere nu inseamna, in mod automat, ca tranzactia s-a si finalizat. Mai sunt cateva chestiuni ce trebuie clarificate si, pana atunci, ne abtinem de la a face comentarii care pot aduce prejudicii. In momentul in care vom considera ca tranzactia a fost finalizata in cele mai mici detalii, vom da un comunicat de presa", a subliniat Sandulescu.

Acesta a adaugat ca avocatii "Bostina si Asociatii" au asistat compania pe care o conduce, pe intreaga perioada a negocierilor cu investitorii niponi, iar restul informatiilor vehiculate in mass-media nu sunt decat zvonuri.

"Bostina si Asociatii a asistat Grupul Alcedo pe intreaga perioada a derularii negocierilor si toate comunicarile oficiale referitoare la acest subiect se vor face doar prin ei, restul informatiilor vehiculate prin presa putand fi tratate doar ca si zvonuri", a declarat seful Grupului Alcedo.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


In ultima perioada in presa au aparut informatii conform carora grupul japonez Sumitomo a cumparat Alcedo, cel mai mare distribuitor de seminte si substante pentru culturile agricole din Romania. Tranzactia a fost estimata la noua milioane de euro, iar pe lista vanzatorilor figureaza Nicolae Sandulescu, Constantin Stancescu, Alexandru Alexandri si Viorel Mitran.

Negocierile dureaza de doi ani si jumatate, iar finalizarea acestora ar fi urmat sa se incheie in luna octombrie 2011.

Sumitomo este o firma cu capital integral japonez, cu o cifra de afaceri estimata in 2010 la peste 37,35 miliarde de dolari. Compania deruleaza activitati in industriile chimica, farmaceutica, electronica, constructii, dar detine si o importanta banca.

Sumitomo Corp este al treilea conglomerat de companii din Japonia, fiind implicat intr-o multitudine de domenii, de la vanzarea de flori la constructia de nave.

Cele mai cunoscute companii detinute de catre grupul Sumitomo sunt Mazda si producatorul de bere Asahi. Compania este cotata la bursa din Tokio sub simbolul SSUMY si are o capitalizare de piata de 12 miliarde euro.

Divizia responsabila pentru achizitia Grupului Alcedo este cea de produse pentru agricultura care se ocupa cu exportul de produse japoneze pe pietele din intreaga lume.

Grupul Alcedo, care detine o cota de aproximativ 20% pe piata de distributie a produselor de protectia plantelor si de 10% pe piata de distributie de seminte certificate, detine compania Alchimex, cel mai mare producator de pesticide din tara.

In primele noua luni ale anului, Alcedo a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 38% fata de perioada similara a lui 2010, ajungand la 64,33 milioane de euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016