Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ambasadorul Frantei vrea stoparea importurilor de fructe din Polonia
Ambasadorul Frantei la Bucuresti militeaza pentru o prezenta mai accentuata a produselor alimentare romanesti in retelele de hypermarketuri.
Prezent la forumul regional de afaceri "Franta - Europa de Sud Est", organizat la Bucuresti, oficialul francez si-a exprimat dezabrobarea cu privire la importul de fructe din tari precum Polonia.
Philippe Gustin si-a demonstrat sustinerea fata de producatorii romani inca de anul trecut, odata cu organizarea unor serii de intalniri cu retailerii francezi de pe piata din Romania, informeaza Recolta.eu
“Am organizat, va spun fara modestie, in martie 2013, o serie de intruniri cu marile lanturi de magazine franceze din Romania, alaturi de Ministerul Agriculturii si cu reprezentantii din agricultura si respectiv din sectorul bio. Si asta pentru ca, mi-am dat seama de niste aberatii, alaturi de consumatorul roman. Dupa acum ati auzit des spunandu-se pana acum - si a (…) spus-o si primul-ministru astazi – Romania este un paradis agricol, dar care se poate transforma intr-un infern, daca nu reorganizam lucrurile, in general, in acele canale scurte”, a declarat Gustin.
Ambasadorul Frantei, alaturi de oficialii Ministerului au propus marilor lanturi de magazine sa acorde prioritatea achizitiilor agroalimentare din piata autohtona.
“Cum se poate asa ceva? Sa ai mere, merele de pe piata, pe care le consumam cu totii, importate din Polonia? Pornind de la acest exemplu, al marului, am organizat aceste intruniri intre marile lanturi de distributie si producatori, avand ca obiectiv final de a gasi maine in aceste lanturi de magazine mere din Romania”, a mai adaugat oficialul francez.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, Gustin a aratat ca este de asemenea constient si de hibele din circuitul productiei agricole. Acesta propune o reorganizare a sectorului si introducerea unor reglementari care sa asigure calitatea si un flux permanent de marfa.
“Pentru a avea produse romanesti in retelele de magazine, presupune insa, cum v-am spus adineauri, o reorganizare totala a filierei, a sectorului agricol, pentru ca marii distribuitori au in primul rand nevoie de regularitate, merele sunt in produs care se consuma practice pe tot parcursul anului. Trebuie sa existe o regularitate, o uniformitate a calitatii. Asta inseamna spatii frigorifice de depozitare, organizate in asa fel incat sa permita o alimentare continua, periodica, a lantului de magazine, pe scurt, ceea ce numim noi o reorganizare complete a asa-ziselor filiere scurte”, a mai precizat Gustin.
Autor:
Cristina Enescu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News