Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAR a finalizat hartile de hazard si de risc la inundatii de la nivel national
Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR) si Institutul National de Gospodarire a Apelor au finalizat hartile de hazard si de risc la inundatii de la nivel national.
Hartile de hazard si risc la inundatii s-au intocmit pentru zonele desemnate ca avand un risc potential semnificativ la inundatii. Elaborarea acestora s-a bazat pe hartile de hazard la inundatii si pe analiza datelor privind elementele expuse hazardului si a vulnerabilitatii acestora.
Hartile de risc la inundatii indica potentialele efecte negative asociate si exprimate in urmatorii termeni: numarul aproximativ de locuitori potential afectati, tipul de activitate economica din zona potential afectata, instalatiile IPPC (cf. anexei I a Directivei 96/61/CE privind prevenirea si controlul integrat al poluarii), care pot produce poluare accidentala in cazul inundatiilor sau zonele protejate potential afectate.
Hartile de hazard si risc la inundatii au fost elaborate, conform Directivei 2007/60/CE pentru 3 scenarii de inundabilitate:
scenariul cu probabilitate mica (pentru debite maxime cu probabilitate de depasire 0,1% - respectiv inundatii care se pot produce o data la 1000 de ani);
scenariul cu probabilitate medie (pentru debite maxime cu probabilitate de depasire 1% - respectiv inundatii care se pot produce o data la 100 de ani);
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
scenariul cu probabilitate mare (pentru debite maxime cu probabilitate de depasire 10% - respectiv inundatii care se pot produce o data la 10 de ani).
„ Stim foarte bine ce vom face de acum incolo, ca nu vom mai putea construi in acele zone cu riscuri de inundatii. Trebuie sa avem in vedere protectia acelor zone. Toti cei care fac asigurari au posibilitatea sa analizeze cat mai corect valoarea obiectivelor asigurate si a populatiei. Sunt instrumente de lucru pe care Romania nu le avea pana acum. Planurile de aparare vor fi reactualizate si Masterplanul la nivelul autoritatilor se va imbunatati. Avem instrumentele de lucru care ne vor permite sa cream niste prognoze si avertizari mult mai exacte, astfel incat orice inspectorat judetean sa intervina prompt in amplasamentul respectiv luand masurile necesare”, a declarat Vasile Pintilie, director general al Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR), intr-o conferinta.
Pe baza hartilor de hazard si de risc la inundatii, Administratia Nationala „Apele Romane” va elabora, pana in 2015, planurile de management al riscului la inundatii pe bazine hidrografice, conform cerintelor directivelor europene.
Prin implementarea masurilor structurale si nonstructurale, se urmareste, in primul rand, protectia oamenilor si a bunurilor acestora, a obiectivelor socio-economice, precum si protectia mediului.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi