Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAR a finalizat hartile de hazard si de risc la inundatii de la nivel national

anar-a-finalizat-hartile-de-hazard-si-de-risc-la-inundatii-de-la-nivel-national

Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR) si Institutul National de Gospodarire a Apelor au finalizat hartile de hazard si de risc la inundatii de la nivel national.


Hartile de hazard si risc la inundatii s-au intocmit pentru zonele desemnate ca avand un risc potential semnificativ la inundatii. Elaborarea acestora s-a bazat pe hartile de hazard la inundatii si pe analiza datelor privind elementele expuse hazardului si a vulnerabilitatii acestora.

Hartile de risc la inundatii indica potentialele efecte negative asociate si exprimate in urmatorii termeni: numarul aproximativ de locuitori potential afectati, tipul de activitate economica din zona potential afectata, instalatiile IPPC (cf. anexei I a Directivei 96/61/CE privind prevenirea si controlul integrat al poluarii), care pot produce poluare accidentala in cazul inundatiilor sau zonele protejate potential afectate.

Hartile de hazard si risc la inundatii au fost elaborate, conform Directivei 2007/60/CE pentru 3 scenarii de inundabilitate:
scenariul cu probabilitate mica (pentru debite maxime cu probabilitate de depasire 0,1% - respectiv inundatii care se pot produce o data la 1000 de ani);
scenariul cu probabilitate medie (pentru debite maxime cu probabilitate de depasire 1% - respectiv inundatii care se pot produce o data la 100 de ani);

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

scenariul cu probabilitate mare (pentru debite maxime cu probabilitate de depasire 10% - respectiv inundatii care se pot produce o data la 10 de ani).

„ Stim foarte bine ce vom face de acum incolo, ca nu vom mai putea construi in acele zone cu riscuri de inundatii. Trebuie sa avem in vedere protectia acelor zone. Toti cei care fac asigurari au posibilitatea sa analizeze cat mai corect valoarea obiectivelor asigurate si a populatiei. Sunt instrumente de lucru pe care Romania nu le avea pana acum. Planurile de aparare vor fi reactualizate si Masterplanul la nivelul autoritatilor se va imbunatati. Avem instrumentele de lucru care ne vor permite sa cream niste prognoze si avertizari mult mai exacte, astfel incat orice inspectorat judetean sa intervina prompt in amplasamentul respectiv luand masurile necesare”, a declarat Vasile Pintilie, director general al Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR), intr-o conferinta.

Pe baza hartilor de hazard  si de risc la inundatii, Administratia Nationala „Apele Romane” va elabora, pana in 2015, planurile de management al riscului la inundatii pe bazine hidrografice, conform cerintelor directivelor europene.
Prin implementarea masurilor structurale si nonstructurale, se urmareste, in primul rand, protectia oamenilor si a bunurilor acestora, a obiectivelor socio-economice, precum si protectia mediului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016