O crestere a pretului la alimente in acest an, in Romania, nu este justificata, mai ales in conditiile in care productia agricola a fost foarte buna anul trecut, considera Andreea Paul-Vass, consilier al primului ministru, anunta Mediafax.
"Din punctul meu de vedere, ca macroeconomist, in Romania o crestere a pretului la alimente nu se justifica sub nicio forma. Am avut o productie agricola foarte buna in 2010", a spus Paul-Vass, la un seminar pe teme fiscale.
Consilierul primului ministru nu a dorit sa faca niciun comentariu referitor la impactul pe care l-ar putea avea in Romania o criza a alimentelor in Asia.
"Este foarte greu sa fac comentarii fara o analiza la baza. Dinamica pretului este decisa de catre piata. Noi urmarim si estimam care este tendinta pietelor", a mai spus Paul-Vass.
Potrivit datelor INS, in 2010, in afara de oua, toate alimentele s-au scumpit, cea mai mare crestere de pret fiind consemnata la cartofi, de 45%. Scumpiri de peste 10% au mai fost inregistrate la legume si conserve de legume (22,48%), fructe proaspete (18%), ulei comestibil (21%) si miere (10,3%). Aceasta evolutie a fost pusa, in special, pe seama majorarii TVA.
Organizatia pentru Alimente si Agricultura a ONU a avertizat saptamana trecuta ca preturile alimentelor au atins niveluri record in ianuarie, iar recentele fenomene meteo extreme ar putea contribui la avansul costului mancarii, problema care deja creeaza tensiuni in Orientul Mijlociu.
"Din punctul meu de vedere, ca macroeconomist, in Romania o crestere a pretului la alimente nu se justifica sub nicio forma. Am avut o productie agricola foarte buna in 2010", a spus Paul-Vass, la un seminar pe teme fiscale.
Consilierul primului ministru nu a dorit sa faca niciun comentariu referitor la impactul pe care l-ar putea avea in Romania o criza a alimentelor in Asia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Este foarte greu sa fac comentarii fara o analiza la baza. Dinamica pretului este decisa de catre piata. Noi urmarim si estimam care este tendinta pietelor", a mai spus Paul-Vass.
Potrivit datelor INS, in 2010, in afara de oua, toate alimentele s-au scumpit, cea mai mare crestere de pret fiind consemnata la cartofi, de 45%. Scumpiri de peste 10% au mai fost inregistrate la legume si conserve de legume (22,48%), fructe proaspete (18%), ulei comestibil (21%) si miere (10,3%). Aceasta evolutie a fost pusa, in special, pe seama majorarii TVA.
Organizatia pentru Alimente si Agricultura a ONU a avertizat saptamana trecuta ca preturile alimentelor au atins niveluri record in ianuarie, iar recentele fenomene meteo extreme ar putea contribui la avansul costului mancarii, problema care deja creeaza tensiuni in Orientul Mijlociu.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News