Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a declansat controalele specifice din Saptamana Mare

ansvsa-a-declansat-controalele-specifice-din-saptamana-mare

In perioada premergatoare sarbatorilor pascale, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor intensifica acţiunile de control la unitaţile care proceseaza, depoziteaza, transporta şi comercializeaza produse alimentare de origine animala şi non-animala.


Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda cetatenilor sa isi cumpere produsele necesare pentru sarbatorirea Pastelui, inclusiv pe cele traditionale, numai din spatii autorizate si precizeaza si cum ar trebui sa fie acestea pastrate si ambalate de comercianti.Top of Form
 
In perioada premergatoare sarbatorilor pascale, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor intensifica actiunile de control la unitatile care proceseaza, depoziteaza, transporta si comercializeaza produse alimentare de origine animala si non-animala.
 
Sunt vizate si unitati de fabricare a produselor de morarit si panificatie, a produselor de patiserie, depozite cu legume, fructe, seminte si conserve, unitati de fabricare a bauturilor alcoolice si racoritoare, precum si unitati de tip hipermarket, supermarket si unitaţi Plafar, care comercializeaza produse alimentare specifice perioadei postului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce priveste sacrificarea mieilor sau iezilor, cu exceptia celor sacrificati pentru consum in gospodarie, legislatia actuala prevede ca procesul sa aiba loc numai in abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor sau caprinelor, care dispun de echipamente si facilitati speciale pentru sacrificarea acestor animale, cu respectarea bunastarii animalelor, sau in centre de taiere temporare care vor fi autorizate sa functioneze pe o perioada determinata, sub controlul medicului veterinar repartizat.
 
Carnea si organele de miel sunt admise pentru consumul public numai daca sunt insotite de un certificat de sanatate publica veterinara eliberat de abatorul unde au fost sacrificate animalele si poarta marca de sanatate
 
Spatiile temporare pentru sacrificarea mieilor isi desfaşoara activitatea pe o perioada determinata (30 martie - 12 aprilie). Acestea trebuie sa fie amenjate corespunzator: locuri special amenajate pentru sacrificarea animalelor, separate fizic de cumparatori, pentru a nu le produce disconfort, spatii special amenajate pentru cazarea animalelor si cu posibilitati de adapare si furajare a acestora, sistem de alimentare cu apa potabila si apa calda etc.
 
Carnea, provenita din sacrificarile efectuate in locurile special amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor, va fi comercializata direct consumatorului final, imediat dupa sacrificare, examinare si marcare.
 
Si ouale valorificate de producatorii particulari trebuie sa fie examinate de personalul veterinar. Sunt interzise pentru comercializare ouale cu coaja crapata sau lovita, acestea vor fi retrase de la vanzare si vor fi dirijate pentru valorificare in scopuri tehnice, confiscare sau distrugere.



Ouale proaspete prezinta coaja cu aspect mat, rugos, comparativ cu ouale vechi la care coaja este lucioasa şi neteda. La un examen simplu a densitatii in apa de robinet, ouale proaspete trebuie sa ramana la fundul vasului in care sunt puse, cu axul longitudinal paralel cu fundul vasului sau acesta sa formeze cu fundul vasului un unghi de maxim 30 - 45 de grade.
 
Produsele din lapte pot fi valorificate de crescatorii de animale in spatii inregistrate sanitar veterinar in condiţiile in care producatorul detine documentul de inregistrare sanitara veterinara pentru vanzare directa sau vanzare cu amanuntul si certificatul de producator, fisa de sanatate a animalelor vizata de medicul veterinar si carnetul de sanatate cu viza medicului uman.
 
Producatorul trebuie sa ofere consumatorului date privind identitatea producatorului, sortimentul de produs şi data obtinerii produsului, inscrise pe o eticheta atasata pe ambalaj. Expunerea produselor trebuie sa se faca in vitrine, in recipiente confectionate din materiale necorodabile, uşor de curatat si igienizat (plastic, ceramica etc.).
 
Comercializarea branzeturilor trebuie sa se faca in ambalaje de unica folosinta (pungi din plastic sau hartie cerata de uz alimentar). Sunt permise transportul si pastrarea in vederea vanzarii directe catre consumatorul final a branzeturilor in recipiente confectionate traditional din lemn (putini), cu conditia ca acestea sa fie curate si identificate corespunzator.
 
ANSVSA recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unitati inregistrate sau autorizate sanitar veterinar. Aceasta inseamna ca, atat carnea, cat si alte produse de origine animala sau non-animala au fost supuse controlului sanitar veterinar si nu constituie un pericol pentru sanatatea publica.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Denumire data speciilor din familiile gramineelor care servesc ca forme parentale pentru incrucisari ...

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016