Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANSVSA: Vom instiinta oamenii din zonele riverane Dunarii sa nu isi duca animalele la adapat
Medicii veterinari şi specialiştii direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din judeţele riverane Dunării, au intrat în alertă maximă ca urmare a ameninţării produse de viitura cu substanţe toxice pe Dunăre, în urma gravului accidentului ecologic din Ungaria, scrie Realitatea.net.
"În România situaţia nu este gravă. Suntem focusaţi să luăm acţiuni de monitorizare şi prevenire. Vor fi echipe în permanenţă de la intrarea Dunării în ţară. Alerta înştiinţează din timp populaţia să nu aducă animalele la adăpat. Sunt lucruri tehnice. Lucrăm în sectorul prevenirii pentru a fi capabili, dacă există vreo problemă, s-o gestionăm", a spus preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş.
Medicii veterinari şi specialiştii din cadrul D.S.V.S.A. Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Galaţi monitorizează parametrii fizico - chimici ai apei în cadrul laboratoarelor DSVSA, potrivit unui comunicat al ANSVSA.
De asemenea, până la încetarea alertei, medicii veterinari şi specialiştii din cadrul DSVSA riverane Dunării asigură monitorizarea permanentă a oricăror posibile afectări ale statusului de sănătate a peştilor, păsărilor şi animalelor din localităţile de pe parcursul Dunării.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Rezultatele monitorizării sunt comunicate la Direcţia de Monitorizare şi Supraveghere Sanitară Veterinară din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor precum şi la Instituţia Prefectului de pe raza fiecărui judeţ.
În cadrul acestei acţiuni, participă şi specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News