Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA a făcut plăţi de peste 64 de milioane de euro pentru cererile depuse în 2008


Un număr de circa 140.000 de fermieri au primit, din 25 martie şi până în prezent, peste 64 de milioane de euro în contul subvenţiilor europene aferente anului 2008, a declarat Daniel Constantin, noul director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

“Ne propunem să finalizăm plăţile aferente anului 2008 până la 30 iunie 2009. Acesta este, de altfel, şi obiectivul MAPDR, nu numai al meu, dar pentru acest lucru avem nevoie de o mobilizare generală. O primă măsură ar fi reorganizarea funcţionării APIA atât pentru plăţile din 2008, dar şi pentru cele ulterioare”, a spus Constantin.
Acesta a subliniat că şi reprezentanţii Comisiei Europene au scos în evidenţă în misiunile lor de audit îmbunătăţirea fluxului de documente în cadrul APIA.

În ceea ce priveşte campania de primire de cereri pentru anul 2009, Constantin a precizat că situaţia este mult mai bună decât în anul precedent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Avem depuse deja peste 500.000 de cereri, iar în perioda următoare va trebui să începem procesul de înregistrare a cererilor în baza de date. Exista bani în buget pentru angajarea unor studenţi pe perioadă determinată pentru realizarea acestui lucru, dar şi pentru alte obiective, precum începerea plăţilor aferente acestei campanii de depunere la 1 decembrie 2009”, a arătat Daniel Constantin.

Acesta a adăugat că, în cursul zilei de miercuri, APIA va lansa licitaţia pentru controlul prin teledetecţie.
“În anii precedenţi am avut întârzieri pentru că nu am avut bani să facem această licitaţie şi controlul prin teledetecţie a început târziu. Vrem ca în acest an să avem mai mulţi câştigători, pentru a nu depinde doar de unul singur, cum s-a întâmplat în anii trecuţi. Dacă unul nu îşi face treaba, o va prelua cel de-al doilea, iar bugetul de stat nu va avea de suferit”, a menţionat şeful APIA.
De asemenea, noul director al APIA a spus că va începe şi refacerea ortofotoplanurilor, pentru care vor fi declanşate licitaţiile în perioada următoare.

“Primele trei obiective ale mele sunt, în primul rând, reorganizarea APIA, pe urmă finalizarea plăţilor aferente anului 2008 până la 30 iunie 2009 şi începerea plăţilor aferente lui 2009 la 1 decembrie anul current”, a concluzionat Costantin.
Potrivit APIA, perioada de desfăşurare a campaniei SAPS 2009 (schema de plată unică pe suprafată este 2 martie - 15 mai 2009), pentru cererile depuse în intervalul 15 mai - 9 iunie ac fiind percepute penalităţi de unu la sută pentru fiecare zi lucrătoare întârziere.

Pentru campania 2009, alocaţia financiară este de aproximativ un miliard de euro, atât din fonduri europene cât şi de la bugetul naţional, ceea ce reprezintă circa 115,9 de euro pentru un hectar, în timp ce, în 2008, a fost de 826,1 milioane de euro. În cadrul campaniei de depunere de anul trecut au fost înregistraţi 1.130.150 de fermieri, care au depus cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016