Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA acorda asistenta Republicii Moldova, in privinta mecanismelor de interventie in agricultura

apia-acorda-asistenta-republicii-moldova-in-privinta-mecanismelor-de-interventie-in-agricultura

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) din Romania si Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura (AIPA) din Republica Moldova, au reinnoit vineri, 25 noiembrie 2011, la Chisinau, Republica Moldova, Protocolul Tripartit de Cooperare Interinstitutionala.


Avand in vedere rezultatele fructuoase ale primului an de cooperare, se arata inctr-un comunicat al APIA, concretizate prin organizarea, in perioada 30 ianuarie - 3 februarie 2011, la Bucuresti, a unui seminar tehnic pe teme de real interes pentru institutia din Republica Moldova (metode si tehnici de dezvoltare a sistemului informational, mecanismul de inspectare si control pe teren, accesarea fondurilor UE, etc.), precum si prin organizarea in perioada 14 august - 8 octombrie 2011, a scolii Internationale de Vara in cadrul careia toti angajatii aparatului central al AIPA au fost scolarizati in ceea ce priveste bunele practici de administrare a fondurilor pentru dezvoltarea si sustinerea sectorului agricol si procedurile practice de lucru (administrare, autorizare, control, eficienta resurselor umane si financiare) aplicate la nivel judetean de catre APIA Iasi, cele 3 institutii si-au exprimat interesul si disponibilitatea de a continua cooperarea si schimbul de experienta si bune practici, prin semnarea unui nou protocol de cooperare.

In cadrul protocolului, APIA va acorda asistenta AIPA in procesul de stabilire a unor politici, practici si proceduri uniforme in domeniul stimularii investitiilor in sectorul agricol. Totodata, APIA va acorda sprijin AIPA la crearea si stabilirea modului de administrare a Registrului Fermierilor, va contribui la perfectionarea competentelor AIPA prin instituirea si dezvoltarea unor forme, mecanisme si proceduri clare si eficiente de interventie in agricultura, va acorda sprijin la implementarea si perfectarea sistemului de management si control intern in scopul asigurarii unei gestiuni eficiente a fondului de subventionare in cadrul AIPA, va aprofunda colaborarea in domeniul instruirii personalului, atat a celui din aparatul central, cat si a celui din oficiile teritoriale, prin organizarea in continuare a scolilor de vara/iarna, atat in Romania, cat si in Republica Moldova.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Semnarea noului protocol de cooperare reconfirma dinamica accentuata a raporturilor romano - moldovene in domeniul agriculturii, continuand seria schimburilor de experienta si bune practici initiate si derulate in cursul anilor precedenti intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura (AIPA) din Republica Moldova.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016