Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA: Campanie de informare privind primirea cererilor de plata aferente anului 2023

apia-campanie-de-informare-privind-primirea-cererilor-de-plata-aferente-anului-2023

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a demarat campania de informare a fermierilor cu privire la primirea cererilor de plata aferente acestui an. Perioada de desfasurare este 1 martie - 15 mai, potrivit institutiei.


In acest sens, fermierii vor putea depune cererea de plata fara a se prezenta la Centrele APIA, doar prin accesarea aplicatiei IPA-Online din versiunea de internet, conform manualului de utilizare IPA-Online.
 
"Incepand cu aceasta campanie, fermierii vor putea beneficia de sprijin financiar prin interventii/masuri aferente sectoarelor vegetal si zootehnic, in conformitate cu Planul Strategic PAC 2023-2027, respectiv PNDR 2014-2020, sprijin finantat de Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul national (BN), denumite astfel: platile directe decuplate; platile directe cuplate; ajutoare nationale tranzitorii (plati din bugetul national)", se mentioneaza in comunicatul APIA transmis Agerpres.
 

Masuri de dezvoltare rurala

 
In ceea ce priveste masurile de dezvoltare rurala, fermierii pot solicita plati compensatorii din cadrul PNDR 2014 - 2020, pecum:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
- Masura 10 - Agromediu si clima (M.10)
- Masura 11 - Agricultura ecologica (M.11)
- Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice (M.13)( sM13.1 si sM13.3) 
 
Din cadrul PS PAC 2023-2027, fermierii pot accesa masura DR-10 - zone afectate de constrangeri naturale semnificative (DR-10).
 
De asemenea, fermierii vor completa o singura cerere de plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete.

"Fermierii trebuie sa verifice impreuna cu primaria pe raza careia detin terenul, situatia inscrierii in Registrul agricol a terenului si sa permita primariei sa transmita la APIA adeverintele privind utilizarea terenului conform inscrierii in Registrul Agricol. Documentele care fac dovada ca terenul agricol se afla la dispozitia fermierului trebuie sa fie incheiate inaintea depunerii Cererii de plata si sa fie valabile la data depunerii Cererii", subliniaza agentia de plati in comunicat.
 
In cazul sectorului zootehnic, adeverintele emise de asociatia sau agentia acreditata pentru infiintarea si mentinerea registrului genealogic al rasei/oficiului pentru zootehnie judetean, pot fi transmise electronic cu ajutrul platformei puse la dispozitie de catre APIA, cu informarea fermierului.
 
Fermierii care detin animale in exploatatie trebuie sa se asigure ca datele acestora sunt actualizate in baza nationala de data si sa se adreseze Centrului APIA in vederea completarii declaratiei sectorului zootehnic in aplicatia dedicata, inainte de a accesa IPA-Online.
 
Conform institutiei, responsabilitatea privind legalitatea si valabilitatea documentelor apartine fermierului si/sau autoritatii care a emis aceste acte, dupa caz."Fermierii care sunt deja beneficiari APIA isi vor actualiza la completarea cererii doar datele ce au suferit modificari fata de anul anterior. In acest fel, se reduce timpul de completare a cererii, iar probabilitatea de a introduce date gresite este mai mica", se mai arata in comunicat.
 
In plus, functionarii APIA  au obligatia de a contacta fermierii in vederea inchiderii electronice a cererii si pentru programarea acestora in vederea semnarii Cererii si declaratiilor atasate acesteia. 
 
Fermierii vor putea semna Cererile folosind si semnatura electronica, insa este necesar sa se anunte prin mesaj telefonic sau prin e-mail. In acest sens, semnatura electronica trebuie descarcata din aplicatia IPA-Online la data depunerii. La aceeasi data se vor semna electronic si angajamantele si declaratiile.
 
Solicitantii pot consulta la Centrele APIA si pe site-ul institutiei informatiile detaliate despre accesarea fiecarei interventii de dezvoltare rurala, inclusiv hartile si listele cu UAT-uri eligibile pentru M.10, M.11, M.13. "Foarte important este ca, inainte de semnarea cererii de plata 2023, solicitantii sa verifice inca o data informatiile inscrise si documentatia depusa!", au mai transmis reprezentantii APIA.
 
Campania de informare se deruleaza sub sloganul: "Puternici. In echipa! Depune la APIA Cererea de Plata in perioada 1 Martie - 15 Mai 2023".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016