Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA le cere fermierilor notificaţi să se prezinte la centrele de care aparţin pentru clarificări


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură le cere fermierilor notificaţi pentru clarificarea datelor declarate în cererea de plată să se prezinte în cel mai scurt timp la centrele de care aparţin, în caz contrar nefiind posibilă autorizarea şi efectuarea plăţilor pe suprafaţă.
Până la data de 18 decembrie 2009, din cei 80.609 fermieri notificaţi doar 10.086 s-au prezentat la centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru clarificarea declaraţiilor din cererea de plată.

Potrivit datelor publicate de APIA şi citate de NewsIn, din totalul de 7.929 de fermieri din judeţul Mehedinţi, până în prezent, la centrele APIA nu s-a prezentat nicio persoană. În acelaşi timp, în judeţul Neamţ din cele 7.029 de persoane care trebuie să se prezinte la APIA, au venit numai 653. Aceeaşi situaţie se prezintă şi în judeţul Olt, din 6.863 fermieri, ajungând doar 765 la centrele APIA. Cei mai mulţi fermieri veniţi la centre, pentru clarificarea erorilor detectate, au fost în judeţul Vâlcea, din 1.502 prezentându-se 1.104 fermieri. De asemenea, în judeţul Suceava au venit la centre 1.055 fermieri din 5.201, iar în Vaslui, 962 fermieri din 5.422. Totodată, APIA solicită sprijinul autorităţilor locale în vederea mobilizării fermierilor pentru ca aceştia să se prezinte cât mai urgent la centrele APIA pentru corectarea erorilor identificate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

APIA reaminteşte că, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, acordarea sprijinului pe suprafaţă este condiţionată de finalizarea tuturor tipurilor de controale impuse de regulamentele europene. În ceea ce priveşte controlul prin teledetecţie, principalele erori constatate au fost identificarea greşită a parcelelor şi/sau absenţa culturii menţionate în cererea de plată. La controlul prin teledetecţie este important ca parcela să fie amplasată în blocul şi exact în locul în care este în realitate în teren şi să fie cultivată cu acea cultură declarată de fermier. Prin urmare, dacă în urma controalelor prin teledetecţie au fost relevate neconformităţi, fermierii sunt notificaţi să prezinte documente care dovedesc dreptul de folosinţă şi să poată face dovada că utilizează terenul pentru care a depus cererea, după caz: titlul de proprietate sau alte acte doveditoare ale dreptului de proprietate asupra terenului, contractul de arendare, contractul de concesiune, contractul de asociere în participaţiune, contractul de închiriere. De asemenea, fermierul mai poate aduce acte care certifică tipul de cultură de pe suprafaţa declarată: poliţă de asigurare a culturii, procese verbale de înfiinţare a culturii, de la firmele de asigurări, în care se specifică blocul fizic, adeverinţă de la primărie că a declarat în Registrul agricol cultura respectivă, procesele verbale de recepţie a culturilor, orice alte documente care pot atesta cultura declarată (ex. fotografii). În cazul în care mai mulţi fermieri au solicitat sprijinul financiar pentru aceeaşi suprafaţă şi în aceleaşi bloc fizic, fermierii sunt excluşi de la plată până la soluţionarea litigiului.
APIA asigură toţi fermierii care au depus cereri de sprijin şi care îndeplinesc condiţiile impuse de legislaţia europeană şi naţională că vor primi în perioada următoare sumele la care sunt îndreptăţiţi, însă plata se face cu atât mai repede cu cât dosarele sunt clarificate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016