Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii isi pot lua adio de la ajutorul de minimis pentru pierderile suferite anul trecut

apicultorii-isi-pot-lua-adio-de-la-ajutorul-de-minimis-pentru-pierderile-suferite-anul-trecut

Ministrul Petre Daea a anuntat ca acest ajutor nu se va mai acorda, insa a promis ca in Planul National apicol vor fi introduse masuri de sprijin.

Anuntati inca din luna noiembrie de catre fostul ministrul, Achim Irimescu, ca sunt slabe sanse ca apicultorii care au suferit pierderi din cauza vremii nefavorabile de anul trecut, sa beneficieze de un ajutor de minimis din partrea Comisiei Europene, intrucat nu au justificat aceasta solicitare cu date contabile comparabile, din care sa reiasa aceasta pierdere,  crescatorii de albine au primit zilele trecute o confirmare in acest sens de la noul sef al MADR, Petre Daea.
 
Acesta a anuntat zilele trecute ca apicultorii nu vor primi ajutorul de minimis de la stat, pe care l-au solicitat pentru ca au inregistrat pierderi importante din cauza vremii nevaforabile de anul trecut.
 
„Apicultorii nu vor primi ajutorul de minimis. In Planul National Apicol sunt ajutoare pe care trebuie sa le dam pentru a procura materiale necesare activitatii apicole. Cu ajutorul de minimis nu mai putem continua. Este un program national, l-am explicat apicultorilor, il avem in lucru in Ministerul Agriculturii, in asa fel incat si apicultorii sa beneficieze de sprijin. Pentru pierderile de anul trecut, insa, nu avem un raspuns favorabil si imi pare extrem de rau”, este anuntul facut de ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Asociatia Crescatorilor de Albine a facut numeroase adrese la Ministerul Agriculturii pentru obtinerea unui sprijin financiar, dar apicultorii nu au primit nimic in pofida promisiunilor privind acordarea unui ajutor de minimis de 15 lei pe stup.
 
In acelasi timp, presedintele federatiei Agrostar, Stefan Nicolae, sustinea la finele lunii ianuarie ca nu se doreste ca apicultori isa beneficieze de acest sprijin si ameninta cu proteste de strada daca acest lucru se va intampla.
 
„Anul trecut toti apicultorii din Romania trebuia sa primeasca un minimis, pentru ca toti apicultorii din Romania au avut de suferit din cauza conditiilor climatice. De ce nici pana la aceasta data nu au primit nimic? Pentru ca nu s-a dorit. Dar noi am facut acest sindicat ca sa ne batem pentru drepturile noastre. Si ne vom bate. Vom vedea ce va fi la negocierea dintre conducerea sindicatului si conducerea ministerului si va spun cu toata responsabilitatea ca daca nu vor accepta acest minimis, eu fac apel la dumneavoastra pentru prima actiune de strada, primul protest adevarat al apicultorilor, pentru a ne primi un drept, nu pentru a ne milogi, pentru anul dificil 2016”, declara atunci presedintele Agrostar.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016