Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apidava a înregistrat în T1 2009 afaceri cu 16% mai mici decât în aceeaşi perioadă din 2008

Tags: apidava

Producătorul de miere Apidava a înregistrat, în T1 2009, afaceri în valoare de două milioane lei, în scădere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza diminuării puterii de cumpărare a populaţiei şi a creşterii pieţei "la negru" a mierii, a declarat Victor Mateş.

Directorul general al companiei, Victor Mateş, a declarat că producătorul de miere Apidava a vândut, în primul trimestru din 2009, circa 180 de tone de miere, comparativ cu 220 de tone vândute în primele trei luni ale anului 2008, informează NewsIn.

"Am înregistrat o scădere de 16% faţă de vânzările din aceeaşi perioadă a anului trecut. Motivele scăderii vânzărilor comparativ cu anul trecut se datorează crizei financiare, care afectează bugetele alocate produselor alimentare de lux, aşa cum este şi mierea, putând fi uşor înlocuită cu zahăr pentru cafea sau ceai, şi cu gama de gemuri pentru alimentaţia de la micul dejun. De asemenea, vânzările au scăzut şi din cauza comercializării mierii la negru", a explicat Mateş.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform datelor furnizate de oficialul companiei, aceste rezultate vin după ce compania estimase, anul trecut, o creştere de 30% a vânzărilor pentru această perioadă pe fondul trendului urmat de populaţie spre o alimentaţie cât mai naturală şi sănătoasă.

Mateş a mai adăugat că preţul mierii a crescut în ultimul an cu aproximativ 35%, în principal din cauza creşterii consturilor la materiile prime achiziţionate în euro.

Reprezentantul Apidava a menţionat că cel mai bine vândut produs al companiei, în primul trimestru, a fost mierea polifloră, care a reprezentat 40% din totalul vânzărilor.

Apidava are, în prezent, 34 de angajaţi şi o producţie anuală de circa 1.000 de tone. Compania a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 13 milioane lei şi un profit de 650.000 lei şi estimează o stagnare a acesteia în 2009, prin creşterea exporturilor.

Potrivit lui Mateş, producţia anuală de miere se ridică la circa două mii de tone, cu o valoare totală de circa 20 de milioane de lei, din care doar 70%, adică miere în valoare de 14 milioane de lei, se vinde fiscalizat.

Directorul general al companiei Apidava, Victor Mateş, declara recent că vânzările marilor producători de miere au scăzut de la începutul anului cu până la 25% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, în contextul economic actual. "În condiţii de criză şi de devalorizare a monedei naţionale, vânzările pe piaţa mierii au scăzut cu până la 25% în lunile ianuarie şi februarie 2009, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut", a spus Mateş.

De asemenea, potrivit lui Mateş, în România, consumul de miere se ridică la circa 400 de grame anual pe cap de locuitor, o valoare de 10 ori mai mică faţă de majoritatea ţărilor europene.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016