Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arad: Oraşul Pecica mizează pe relansarea turismului cu ajutorul apei termale şi a bivolilor


Pecica va avea două foraje de apă termală pentru un viitor ştrand şi o fermă de bivoli, ambele realizate pe bani europeni. Petru Antal, primarul oraşului arădean, doreşte să construiască un ştrand cu apă termală, după modelul celor din Ungaria. "Vrem să atragem atât turişti din Arad, cât şi din întreaga regiune", a spus primarul Petru Antal. Un alt proiect pentru care a obţinut finanţare europeană este construirea unei ferme de bivoli în apropierea Parcului Natural
Lunca Mureşului, scrie Romania Libera.
Bivoli, veterinari şi revigorarea florei în Parcul natural Lunca Mureşului

Oraşul Pecica a reuşit să câştige alte două proiecte internaţionale cu finanţare europeană. Pe lista de proiecte selecţionate, publicată de Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, figurează şi două proiecte propuse de oraşul arădean în colaborare cu localitatea ungară Morahalom. Primul câştigător este „Pregătirea programului de protecţie a mediului şi a studiului de impact în reţeaua ecologică a Ungariei şi României", în valoare totală de 99.983 de euro.

Vor fi finanţate studiile necesare forării a două puţuri de apă termală, care să fie folosite la viitorul ştrand din Pecica. Al doilea proiect depus, „Program de reabilitare a biotopurilor de sărătură şi de apă pe terenuri ocrotite prin creşterea şi folosirea speciilor autohtone" se referă la construirea unei ferme de bivoli în vecinătatea Parcului Natural „Lunca Mureşului" şi are o valoare de 623.017 euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Gândit pe o suprafaţă de aproximativ 1,8 hectare, proiectul este conceput pentru un efectiv iniţial de 10 animale. În cadrul fermei, vor fi construite un grajd pentru adăpostirea animalelor pe timpul iernii, o casă care va găzdui un cabinet veterinar, precum şi locuinţa celor ce vor lucra aici. De asemenea, autorităţile vor realiza un foişor de supraveghere a întregii zone, atât a fermei cât şi a păşunii. Proiectul îşi propune, prin păşunat, să revigoreze flora originară din Parcul Natural Lunca Mureşului şi să elimine vegetaţia neautohtonă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016