Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arges: Firmele de la tara primesc bani europeni

Tags: apiaarges

În 2009, la Oficiul Județean de Plãți pentru Dezvoltare Ruralã și Pescuit s-au depus 185 proiecte pe Fondul European pentru Agriculturã și Dezvoltare Ruralã. Valoarea lor totalã este de 47,48 milioane euro și ele se aflã în diferite etape de evaluare, înainte de fi aprobate.
Mãsura 1.1.2. - care oferã 10.000 - 25.000 euro la instalarea tinerilor fermieri: s-au depus 61 proiecte, în valoare totalã de 1,3 milioane euro. 8 fermieri au deja contracteleși au primit și banii.

Mãsura 1.2.1. - investiții în ferme agricole, zootehnice sau vegetale: s-au depus 13 proiecte, în valoare de 14,06 milioane euro.

Mãsura 1.2.3. - procesare produse agricole (mezelãrii, carmangerii): 3 proiecte, în valoare de 5,8 milioane euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Mãsura 3.1.2. - stimularea dezvoltãrii de microîntreprinderi în mediul rural, pe activitãți nonagricole: 63 proiecte depuse, în valoare de 14,2 milioane euro. Este o mãsurã dedicatã tinerilor sub 40 de ani sau femeilor, care, în calitate de asociați unici, pot înființa o firmã cu sediul și punctul de lucru în mediul rural, beneficiind de o finanțare de 70% pentru investițiile solicitate. Cererea de cofinanțare, însoțitã de acordurile și avizele necesare, trebuie sã fie pentru investiții între 5.000 și 300.000 euro, cofinanțarea urcînd pînã la 200.000 euro. Se impune doar ca pentru fiecare 25.000 euro ai proiectului sã se creeze cîte un loc de muncã. Programul e disponibil pînã în 2013și anul acesta a fost primul în care s-au depus cereri de finanțare. Scopul lui este de a stimula mai ales activitãțile meșteșugãrești în mediul rural, dar este admisã o mare varietate de CAEN-uri. Practic, nu se finanțeazã doar comerțul simplu, ci și activitãț ile vizate de celelalte mãsuri. În rest, s-au primit cereri pentru firme noi avînd ca obiecte: spãlãtorie auto, restaurant, cabinet stomatologic, fabricã de mase plastice, construcții etc. E posibilã finanțarea unor activitãți preponderent urbane, ca reparația de calculatoare, producția de software sau televiziunea prin cablu, cu condiția sã fie realizate în localitãți cu statutul de comunã. Informațiile necesare privind cererea de finanțare sînt disponibile pe adresa www.apdrp.ro, iar o listã a firmelor de consultanțã care pot ajuta la întocmirea documentației - aceasta fiind una din cheltuielile eligibile - se poate procura de la sediul OPDRP Argeș. 14 din cele 42 firme care au lucrat pînã acum proiecte depuse în Argeș au sediu chiar în județul nostru.

Mãsura 3.1.3 - mai ales pentru pensiuni și centre de informare turisticã: 40 proiecte depuse, în valoare de 11,7 milioane euro.

Mãsura 3.2.2. - dedicatã primãriilor, pentru infrastructurã: 54 proiecte depuse, în valoare de 135 milioane de euro. Dintre acestea, au șanse reale sã fie admise cel mult cinci. Aceastã mãsurã, teoretic valabilã și ea pînã în anul 2013, are alocarea financiarã, de 1,5 miliarde euro, deja terminatã. La nivel național, au fost contractate pînã acum 300 de proiecte și au mai rãmas de selectat încã 300, la nivel național fiind depuse, în acest moment, 1.400. Pentru cele care nu vor fi admise rãmîne doar șansa unui program similar al Guvernului sau alte programe ale Uniunii Europene, pe viitor.

Din Argeș, au apucat pînã acum sã contracteze proiecte pe aceastã mãsurã finanțatã 100% consiliile locale Albeștii de Argeș, Cepari, Cicãnești, Valea Danului și Cotmeana.

Citeste mai mult in Curierul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016