Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arhitectura peisagera: Gradinile renascentiste italiene, reproduse de Gradina Botanica Anastasie Fatu din iasi


In perioada Renasterii gradina reprezenta o demonstratie a ceea ce poate realiza omul in confruntare cu natura. Gradinile Renasterii nu erau facute pentru promenada sau meditatie, ci pentru a fi privite ca opere artistice sau pentru contemplatia pur estetica. Din acest punct de vedere, natura este frumoasa atunci cand este logica, organizata, cand reprezinta o forma in care se materializeaza o idee, se arata pe pagina gradinii botanice Anastasie Fatu din Iasi.
Fata de natura omul se gasea intr-un raport matematic ce a dus la aparitia tipului de gradina denumit arhitectonic, tip in care gradina era tratata ca un obiect artistic creat, calculat. Aici matematica se intalneste cu poezia, stiinta cu fantezia, legitatea cu libertatea. Caracteristicile comune tuturor acestor gradini sunt traseele geometrice, utilizarea cu predilectie a plantelor sempervirente in forme regulate si prezenta constanta a statuilor si a fintinilor.

Conceptia gradinii renascentiste s-a nascut din dorinta de a gasi echilibrul just dintre rigorile ratiunii si fantezia creativa. Adesea, gradina era asociata cu un loc pentru delicii: refugiu al intelectualilor, artistilor si literatilor, loc de meditatie si stari spirituale deosebite, in momente de sarbatoare sau reprezentari scenografice.

Gradina all’italiana a fost conceputa in secolul al XV-lea, la Florenta. Una dintre primele constructii cu gradina italiana a fost Villa Medici, situata in apropierea Florentei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest tip de gradina noi am inlocuit verdele intunecat al arbustilor sempervirenti cu nuantele vesele ale unor soiuri de crizanteme. Astfel, s-au conturat partere specifice gradinii italiene, in care veti regasi reprezentari clasice ale unor forme geometrice stricte, construite exclusiv din crizanteme, care sunt imbinate cu o serie de elemente din arta topiara.

"In acest tip de gradina noi am inlocuit verdele intunecat al arbustilor sempervirenti cu nuantele vesele ale unor soiuri de crizanteme. Astfel, s-au conturat partere specifice gradinii italiene, in care veti regasi reprezentari clasice ale unor forme geometrice stricte, construite exclusiv din crizanteme, care sunt imbinate cu o serie de elemente din arta topiara", a declarat Catalin Tanase, directorul Gradinii Botanice

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016