Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asa da! La ferma de la Budeasa se fac ouã nestresate


O întreagã disputã la nivel mondial se duce în ultima vreme pe tema calitãții ouãlor produse în fermele industriale la baterii, în care animalele sînt tratate necorespunzãtor, iar calitatea produselor și valoarea lor pentru sãnãtatea umanã e mult scãzutã fațã de cea din timpul alimentației tradiționale, preindustriale. Ferma „Ouã de țarã“ de la Budeasa e printre puținele din țarã care produc ouã ecologice și singura care deține și un centru de colectare și ambalare adecvat standardelor UE. 6.000 de gãini din rasa Isa Brown (potrivitã pentru creșterea la sol) au fost introduse în hale, în noiembrie, iar amenajarea spațiului va fi gata cu totul în august, dupã cum ne-a spus administratorul Cãtãlin Pop.
Mai sãnãtoase decît ouãle de curte

Chiar dacã și gãinile crescute la curte în mod tradițional pot fi considerate nestresate și neintoxicate cu antibiotice sau hormoni de creștere, diferența netã fațã de ouãle ecologice o dã calitatea mult superioarã a hranei. La ferma din Budeasa, furajul din soia nemodificatã genetic, grîu, mazãre și lucernã, toate cu certificat bio, se importã din Germania și se mai amestecã, la moara proprie, cu porumb, grîu, mazãre, produse de asemenea în condiții ecologice. Astfel, toate plantele din compoziția nutrețurilor sînt produse pe soluri ce nu au fost tratate cu azotiți, cu uree sau cu alte chimicale. Nici solul pe care stau nu a fost tratat cu îngrãșãminte sau erbicide, cu minimum trei ani înainte. „Am premeditat asta și, cînd am cumpãrat terenul și l-am lãsat necultivat, lumea mã întreba de ce l-am mai luat. E normal ca analizele sã arate diferențe foarte mari între cele douã tipuri de ouã. Noi știm cît de mari sînt aceste diferențe și de aceea toatã familia mîncãm numai astfel de ouã, deși am avea de unde sã luãm și din cele obișnuite. Totuși, în România nu e încã un interes așa de mare ca în Occident, nu se discutã despre acest lucru“, spune administratorul societãții, care nu e încã prea încîntat de o astfel de fermã, vãzutã ca afacere. Fațã de investiția de aproape jumãtate de milion de euro (pentru teren și amenajãrile - douã hale construite, moarã și centru de sortare și ambalare), randamentul este totuși mic, iar cheltuielile, mari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Curierul Zilei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016