Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Atentie functionari APIA: Camera Deputatilor a anulat sporul de 75 de procente, acordat celor care lucreaza cu fonduri europene in agricultura
Deputaţii au dat curs unei cereri de reexaminare a preşedintelui Băsescu referitoare la eliminarea sporului de 75% din salariu pentru personalul bugetar ce gestionează fonduri europene alocate sectorului agricol, pe motiv că nu toţi salariaţii din această categorie beneficiază de sporul respectiv.
Documente ataşate:
- Adresa Senatului
- Forma adoptată de Senat
- CERERE DE REEXAMINARE a Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2008 pentru abrogarea art.3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finanţării politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare şi prefinanţare alocate de la bugetul de stat
- Forma pentru promulgare
- Forma adoptată de Cameră
- Raportul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice
- Adresa Guvernului
- Expunerea de motive
- Ordonanţa de urgenţă a Guvernului
- Avizul Consiliului Legislativ
- Adresa Senatului
- Forma adoptată de Senat
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 58/2008 elimina acordarea unui spor echivalent cu 75% din salariul de bază pentru cei care se ocupau de gestionarea fondurilor europene nerambursabile destinate finanţării politicii agricole comune. Ajunsă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, OUG a fost respinsă astfel încât majorarea salarială a rămas în vigoare.
În octombrie 2008, preşedintele a solicitat reexminarea Legii de respingere a Ordonanţei pe motiv că nu toate categoriile de salariaţi ce gestionează fonduri europene beneficiază de acest spor, fapt ce creează o discriminare între salariaţii din diferite ministere. "Întrucât doar anumite structuri beneficiază de această majorare salarială, se creează astfel o discriminare faţă de celelalte categorii de personal din cadrul ministerelor care, de asemenea, lucrează cu fonduri europene şi nu beneficiază de salarii majorate cu 75%", se arată în cererea de reexaminare a preşedintelui, citată de NewsIn.
Şeful statului a argumentat necesitatea reexaminării şi prin faptul că este necesar un sistem unic de salarizare al bugetarilor care să elimine toate inechităţile din sistem. "Elaborarea acestui sistem ar conduce şi la punerea pe baze raţionale a dialogului politic pe problematica ce vizează majorările salariale şi alte recompense din sistemul bugetar, iar tendinţele actuale arată că acest dialog riscă să aibă un impact negativ din perspectiva inflaţiei şi a stabilităţii macroeconomice, tocmai ca urmare a unei lipse de coerenţe în sistemul bugetar de salarizare", mai susţine preşedintele.
Senatul a dat curs solicitarii presedintelui astfel ca OUG 58 a fost aprobata pe 9 februarie. Marti, si deputatii au luat aceeasi decizie cu 174 de voturi favorabile adoptarii Ordonantei.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura