Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie transportatori: Impozitele pe vehiculele de transport de peste 12 tone ar putea fi duble la de 1 ianuarie


Valoarea impozitelor pe vehiculele de transport marfă de peste 12 tone ar putea creşte cu aproape 100%, la 1 ianuarie, Ministerul Transporturilor elaborând în acest sens un proiect de hotărâre de guvern, informeaza Mediafax.
Proiectul de act normativ vizează impozitele pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone şi combinaţiile de autovehicule (vehicule articulate sau trenuri rutiere) de aceeaşi capacitate.

Sunt stabilite, astfel, impozitele care trebuie achitate anul viitor pentru aceste vehicule în funcţie de numărul axelor, masa autorizată, tipul de transport (intern sau internaţional) şi sistemul de suspensie al fiecărei maşini.

De exemplu, pentru un vehicul cu două axe cu o masă de 15-18 tone cu suspensie pneumatică sau echivalent care asigură servicii de transport exclusiv intern, impozitul creşte de la 278 lei în acest an la 517 lei pentru 2011. Dacă vehiculul are alt sistem de suspensie taxa va fi majorată de la 630 lei la 1.169 lei. În cazul în care maşinia respectivă transportă marfă în străinătate, taxa creşte de la 397 lei la 517 lei (suspensie pneumatică), respectiv de la 899 lei la 1.169 lei (alt tip de suspensie).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Proiectul de hotărâre de guvern include sume mai mari şi în cazul vehiculelor cu trei sau patru axe. Astfel, pentru un vehicul cu o masă de peste 32 de tone, care foloseşte alt tip de suspensie decât cel pneumatic şi asigură transport internaţional, impozitul va fi de 2.291 lei.

Impozitele vor fi mai mari şi în ceea ce priveşte combinaţiile de autovehicule, respectiv vehicule articulate sau trenuri rutiere.

Astfel, pentru o maşină cu suspensie pneumatică şi o masă de 18-20 tone, cu 2+1 axe, taxa ajunge la 60 lei, de la 33 lei.

Cel mai mare impozit, de aproape 4.000 de lei, va fi plătit pentru vehiculele de peste 44 de tone, cu 3+2 axe, indiferent dacă este folosit pentru transport intern sau internaţional.

Actul normativ nu se referă şi la motociclete, autoturisme, autobuze sau alte vehicule de până la 12 tone.

Hotărârea de guvern va transpune în legislaţia românească o directivă europeană. Autorii proiectului estimează un impact pozitiv asupra bugetelor locale de 42 milioane lei în 2011, 49 milioane lei în 2012, respectiv 58 milioane lei în 2013.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016