Exclusiv
Publicat in: Stiri
Valoarea impozitelor pe vehiculele de transport marfă de peste 12 tone ar putea creşte cu aproape 100%, la 1 ianuarie, Ministerul Transporturilor elaborând în acest sens un proiect de hotărâre de guvern, informeaza Mediafax.
Proiectul de act normativ vizează impozitele pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone şi combinaţiile de autovehicule (vehicule articulate sau trenuri rutiere) de aceeaşi capacitate.

Sunt stabilite, astfel, impozitele care trebuie achitate anul viitor pentru aceste vehicule în funcţie de numărul axelor, masa autorizată, tipul de transport (intern sau internaţional) şi sistemul de suspensie al fiecărei maşini.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

De exemplu, pentru un vehicul cu două axe cu o masă de 15-18 tone cu suspensie pneumatică sau echivalent care asigură servicii de transport exclusiv intern, impozitul creşte de la 278 lei în acest an la 517 lei pentru 2011. Dacă vehiculul are alt sistem de suspensie taxa va fi majorată de la 630 lei la 1.169 lei. În cazul în care maşinia respectivă transportă marfă în străinătate, taxa creşte de la 397 lei la 517 lei (suspensie pneumatică), respectiv de la 899 lei la 1.169 lei (alt tip de suspensie).

Proiectul de hotărâre de guvern include sume mai mari şi în cazul vehiculelor cu trei sau patru axe. Astfel, pentru un vehicul cu o masă de peste 32 de tone, care foloseşte alt tip de suspensie decât cel pneumatic şi asigură transport internaţional, impozitul va fi de 2.291 lei.

Impozitele vor fi mai mari şi în ceea ce priveşte combinaţiile de autovehicule, respectiv vehicule articulate sau trenuri rutiere.

Astfel, pentru o maşină cu suspensie pneumatică şi o masă de 18-20 tone, cu 2+1 axe, taxa ajunge la 60 lei, de la 33 lei.

Cel mai mare impozit, de aproape 4.000 de lei, va fi plătit pentru vehiculele de peste 44 de tone, cu 3+2 axe, indiferent dacă este folosit pentru transport intern sau internaţional.

Actul normativ nu se referă şi la motociclete, autoturisme, autobuze sau alte vehicule de până la 12 tone.

Hotărârea de guvern va transpune în legislaţia românească o directivă europeană. Autorii proiectului estimează un impact pozitiv asupra bugetelor locale de 42 milioane lei în 2011, 49 milioane lei în 2012, respectiv 58 milioane lei în 2013.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton