Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantajele achiziţionării unui siloz propriu de cereale


Din momentul în care luaţi decizia când şi cum să cumpăraţi grâu sau orice alte produse agricole şi unde să le depozitaţi, luaţi în considerare absolut toţi factorii care influenţează costul depozitării acestora, scrie Bill Wilcke, de la Departamentul de Extensie al Universităţii din Minnesota, într-un material publicat de Anamob.
Costurile echipamentelor
Dacă doriţi să achiziţionaţi un sistem propriu de stocare trebuie să luaţi în considerare următoarele costuri: celula / celulele de depozitare propriu-zisă, sistemul de aerare, echipamentele de manipulare a produselor, sistemul de monitorizare a temperaturii produselor în siloz, fundaţia şi eventualele construcţii adiacente (căi de acces etc.) şi instalaţia electrică. Când estimaţi costul anual al echipamentelor gândiţi-vă că durata de exploatare a unei celule este de cel puţin 20 de ani, iar pentru un ventilator este de circa 5 până la 10 ani. În afară de preţul echipamentelor mai trebuie luate în considerare dobânda la creditele bancare /rata de leasing, impozitele şi costul asigurării.

Scăderea umidităţii produsului
Dacă cerealele sunt achiziţionate imediat după recoltare ele au, în general, umiditatea standardizată sau ceva mai mare. Dacă cerealele sunt însilozate vara, aceasta trebuie să se facă la umidităţi cât mai mici pentru a evita deprecierea calităţii lor prin mucegăire şi proliferarea insectelor. Uneori s-ar putea să fie necesară uscarea produselor agricole (mai ales a porumbului) pentru a putea fi depozitate în condiţii sigure. Această uscare implică nişte cheltuieli şi evident o pierdere de masă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pierderile datorate manipulării şi depozitării
Chiar şi în condiţiile unei depozitări corecte apar pierderi de circa 1 - 2% raportat la cantitatea de produs, datorită îndepărtării prafului, manipulării produsului şi atacului dăunătorilor şi mucegaiurilor.

Dacă depozitarea nu este corectă şi produsul începe să mucegăiască sau se infestează trebuie luate în considerare cheltuielile suplimentare pentru a remedia aceste probleme (curăţire, reluarea uscării sau tratamentele chimice necesare), pierderi suplimentare de masă şi posibilele probleme la procesarea cerealelor în moară.

Energia electrică consumată pentru aerarea şi mişcarea cerealelor
Cheltuielile cu energia electrică pe kilogramul de produs sunt relativ mici pentru aerarea şi mişcarea produsului, dar acestea fac parte din cheltuielile totale cu energia electrică. Pentru a estima cheltuielile totale cu energia electrică se înmulţeşte puterea fiecărui motor electric (ventilatoare, şnecuri, transportoare etc.) cu numărul de ore de operare al utilajului respectiv. Nici să nu vă gândiţi să faceţi economie de energie prin nerealizarea aerării pentru că atunci încep să se dezvolte mucegaiurile şi insectele, care în final duc la deprecierea totală a calităţii produsului, iar cheltuielile pentru remedierea acestor probleme sunt mult mai mari şi mai dureroase decât "economia" realizată.

Forţa de muncă necesară pentru verificarea calităţii şi manipularea cerealelor

Verificarea calităţii produsului depozitat în fiecare celulă trebuie să se facă o dată pe lună în timpul iernii şi la două săptămâni în timpul verii. Pe de altă parte, pentru umplerea şi golirea celulelor este nevoie de forţă de muncă (în special în cazul magaziilor). Şi în acest caz trebuie estimat timpul de muncă necesar pentru verificarea calităţii şi pentru manipularea produsului.

La aceşti factori de mai sus se mai adaugă factorii specifici, pentru a obţine tabloul complet al cheltuielilor pentru depozitarea proprie a cerealelor.

Oferte de silozuri pe piaţa românească
MG Trade Engineering (www.mgtrade.ro) este furnizorul numarul 1 in Romania de silozuri metalice pentru cereale. Capacitatea totala a silozurilor livrate in tara de este de 1.000.000 m³ (echivalentul a 1000 silozuri de 1000 m³). Silozurile sunt printre cele mai robuste de pe piata.

Interesul crescut pe piata Romaniei pentru aceste silozuri este datorat nivelului de echipare tip COMMERCIAL, caracteristic pietei americane. Majoritatea silozurilor livrate au podea complet perforata pentru uscarea si aerarea cerealelor. Acest tip de podea impreuna cu ansamblul de evacuare laterala (deasupra cotei fundatiei) asigura o scadere drastica a costului fundatiei intrucat nu mai sunt necesare canale pentru aerare sau evacuare.

Dotarea silozurilor poate fi corespunzatoare atat pentru grau, porumb si alte cereale, cat si pentru alte produse agricole cum ar fi floarea soarelui, rapita etc.

Si RDI Constructii Metalice (www.rdicons.ro) furnizeaza silozuri metalice. Specialistii companiei explica avantajele detinerii unui siloz propriu, pentru producatorii mici si mijlocii.

Pentru micile ferme folosirea silozurilor de mici dimensiuni cu diametre intre 3.66 m si 14.63 m este cea mai indicata. Panourile metalice galvanizate unice de 1.08 m au 67.7 mm x 12.7 mm dimensiunea nervurii, ceea ce o face mult mai rezistenta decat cea de 102 mm oferita de companiile concurente.

In plus, panourile sunt pregaurite intr-o singura operatiune, oferind o aliniere exacta a gaurilor pentru un montaj perfect in santier. Panourile sunt laminate dintr-un otel cu rezistenta mare la tractiune. Silozurile fara structura de rezistenta SCAFCO ofera o solutie de depozitare cu o rezistenta exceptionala .

Pretul unui siloz la mica publicitate:
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016