Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avicolele româneşti, afacere libaneză


În urmă cu 3 ani, firma libaneză Agroli Group a achiziţionat în România trei foste ferme avicole, cele de la Crevedia, Tărtăşeşti şi Gorneni. Veche de 50 de ani, Avicola Crevedia a făcut în perioada anilor 80 export către Liban, Siria şi URSS. După Revoluţie producţia Avicolelor româneşti a scăzut dramatic, dar oamenii de afaceri libanezi au păstrat legătura cu România şi în ultimii ani au achiziţionat o mare parte din fostele avicole. „În jur de 60-70% dintre avicolele din România sunt deţinute de oameni de afecri din Liban”, a spus Maaluf Bechara, director tehnic al Agroli Group.
Dacă înainte de Revoluţie era normal să se exporte o parte din producţie, acum atenţia este concentrată asupra pieţei interne. „În jur de 25-30% din producţia de 5.000 tone a Avicolei Crevedia mergea la export înainte de 1989. Se exporta în fosta URSS, Libia, Siria. Acum nu se mai exportă nimic, prioritatea fiind piaţa românească”, a spus Nicolae Lungu, planning manager la Avicola Crevedia. În perioada comunistă exista câte o Avicola în fiecare judeţ al ţării, dar acum multe dintre ele fie au fost închise, fie şi-au restrâns activitatea.

Investiţii de 30 milioane euro în cele trei avicole

Începând cu 2006, Agroli Group a investit în cele trei avicole peste 30 milioane euro pentru a realiza un sistem integrat. Astfel, Avicola Tărtăşesti este specializată în creşterea şi selecţia raselor păsărilor pentru reproducţie şi în furnizarea de pui de o zi. Puii de o zi populează fermele de pui de carne ale Avicolei Crevedia. Avicola Crevedia deţine un abator specializat în producţia de carne de pasăre. Jackmoris (Avicola Gorneni) completează afacerea prin comercializarea de ouă de consum. În plus, Agroli a investit 7 milioane euro pentru darea în folosinţă a unei fabrici de nutreţuri combinate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016